Búvár túrós sütemény – mutatós és finom

Búvár túrós sütemény az egyszerű kevert kakaós tészta közepén alámerülő túrós krém búvár mozdulatáról kapta a nevét. A nagyon egyszerű receptből és gyorsan készülő süti nem csak mutatós, de nagyon finom is. Minden bizonnyal hamar a család kedvence lesz.

búvár túrós sütemény szeletek tányéron

Búvár túrós sütemény receptje

Hozzávalók – 30 x 35 cm-es tepsihez

Tésztához

  • 20 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1,5 dl étolaj,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 35 dkg liszt,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 5 dl kefír,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna, vagy sütőpor.

Krémhez

  • 50 dkg túró,
  • 12 dkg margarin,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 egész tojás,
  • 10 dkg mazsola,
  • 1 citrom reszelt héja.

Elkészítése

  • A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30 x 35 cm) öntjük.
  • A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük.
  • A túrós krémből egyenletes távolságra, egyenletes közöket hagyva kiskanállal kis halmokat rakunk a barna tésztára. Nem kell nyomkodni, sem megijedni, a túró sütés közben lemerül majd, de ez így természetes.
  • Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kihűlt, úgy szeleteljük, hogy minden szelet közepén legyen a túrós “búvár”.

A tetejére szórhatunk porcukrot is, de szerintem teljesen felesleges. Anélkül is elég édes. Ráadásul porcukor nélkül még mutatósabb is, jobban kijön a tészta és a krém kontrasztja.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × három =