Epres finomság sütés nélkül

Remélem nem unod még az epres recepteket. A csokimázas epres túrótorta sokak kedvence lett, szerintem ez az olvasói recept is hasonló sorsra jut. Az epres finomság sütés nélkül gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Epres finomság sütés nélkül

Epres finomság sütés nélkül 🍓

Eperszezon…kihagyhatatlan finomság 😍
Ezt a nagyon finom, könnyű, sütés nélküli finom desszertet készítettem ma 😉
Jó szívvel ajánlom Nektek is! – ajánlotta Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 2,5 dl habtejszín,
  • 50 dkg túró,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • fél citrom reszelt héja, leve,
  • 15 gr zselatinpor vagy 6 lap (10 gr) zseletin,
  • kb. 25-30 dkg eper,
  • babapiskóta vagy kerek piskótatallér (szív alakú),
  • tejszínhab,
  • eper a díszítéshez.

Elkészítése

  • A tejszínt kemény habbá verjük.
  • A túrót elkeverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal, levével.
  • A zselatinport 80 ml vízben felmelegítjük vagy a lapokat, 4 evőkanál vízben felolvasztjuk (nem kell forralni!).
  • Ha felolvadt, a túrókrémhez keverjük, majd a tejszínhabot is hozzákeverjük.
  • Kerek vagy akár őzgerincformában is készíthetjük.
  • A forma aljára vékonyan kenjünk egy adagot a krémből, erre rakosgassunk piskótát.
  • Ismét krém következik.
  • Tetszés szerinti mennyiségben pakoljunk rá epret, fedjük be krémmel alaposan, majd a tetejére helyezzünk piskótát (ez lesz az alja).
  • Folpackkal fedjük le.
  • Tegyük legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe.
  • Tálalás előtt a formát merítsük forró vízbe néhány másodpercre, így könnyen kiborítható.
  • Egy tányért fektessünk rá és fordítsuk meg.
  • Tejszínhab rózsákkal, kettévágott eprekkel díszíthetjük. Könnyen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😋

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük