Epres finomság sütés nélkül

Remélem nem unod még az epres recepteket. A csokimázas epres túrótorta sokak kedvence lett, szerintem ez az olvasói recept is hasonló sorsra jut. Az epres finomság sütés nélkül gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Epres finomság sütés nélkül

Epres finomság sütés nélkül 🍓

Eperszezon…kihagyhatatlan finomság 😍
Ezt a nagyon finom, könnyű, sütés nélküli finom desszertet készítettem ma 😉
Jó szívvel ajánlom Nektek is! – ajánlotta Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 2,5 dl habtejszín,
  • 50 dkg túró,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • fél citrom reszelt héja, leve,
  • 15 gr zselatinpor vagy 6 lap (10 gr) zseletin,
  • kb. 25-30 dkg eper,
  • babapiskóta vagy kerek piskótatallér (szív alakú),
  • tejszínhab,
  • eper a díszítéshez.

Elkészítése

  • A tejszínt kemény habbá verjük.
  • A túrót elkeverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal, levével.
  • A zselatinport 80 ml vízben felmelegítjük vagy a lapokat, 4 evőkanál vízben felolvasztjuk (nem kell forralni!).
  • Ha felolvadt, a túrókrémhez keverjük, majd a tejszínhabot is hozzákeverjük.
  • Kerek vagy akár őzgerincformában is készíthetjük.
  • A forma aljára vékonyan kenjünk egy adagot a krémből, erre rakosgassunk piskótát.
  • Ismét krém következik.
  • Tetszés szerinti mennyiségben pakoljunk rá epret, fedjük be krémmel alaposan, majd a tetejére helyezzünk piskótát (ez lesz az alja).
  • Folpackkal fedjük le.
  • Tegyük legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe.
  • Tálalás előtt a formát merítsük forró vízbe néhány másodpercre, így könnyen kiborítható.
  • Egy tányért fektessünk rá és fordítsuk meg.
  • Tejszínhab rózsákkal, kettévágott eprekkel díszíthetjük. Könnyen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😋

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 370
  • 10
  •  
  •  
  • 370
  •  
  • 10
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenöt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás