A tökéletes forralt bor receptje
A tökéletes forralt bor receptje talán nem is létezik. Ahány ház, annyiféleképp készül a téli nedű. Tökéletes választás vendégváráshoz, de egy fárasztó nap után is teljesen ellazít. A karácsonyi vásárokat járva is rögtön felmelegít, ha átfagytál az ajándékok után rohangálva. Enyhe influenza és megfázás esetén is gyakran evvel kúrálom magam.

A forralt bor remek közérzet- és hangulatjavító. Vörös- vagy fehérborból egyaránt készülhet, sőt akár keverhetjük is a borokat. Sőt jó minőségű gyümölcsbor is kiváló hozzá. Ízesítéséhez rengetegféle fűszert használhatunk, minden csak ízlés kérdése.
Gyümölcsök közül leginkább narancsot, citromot vagy almát szoktak belerakni.
A bor jellege meghatározza a hozzáadandó cukor mennyiségét. A száraz bor több kanál cukrot is elbír, míg édes borból akár ki is hagyhatjuk.
Tökéletes forralt bor receptje
Hozzávalók
- 1 üveg száraz vörösbor,
- 3 dl víz,
- 3-4 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál szegfűszeg,
- 1 teáskanál gyömbér,
- 1 rúd fahéj,
- 1 narancs.
A fűszerek közül jól illik bele az ánizs és a szegfűbors is.
Elkészítése
- a jó minőségű bort öntsük egy fazékba,
- adjuk hozzá a vizet,
- lassú tűzön kezdjük melegíteni,
- adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket,
- karikázzuk bele a narancsot is,
- nevével ellentétben nem szabad forrnia, mert akkor elillan az alkohol,
- fedő alatt, lassú tűzön, kb. 15 percig főzzük,
- tálaláshoz kivehetjük a fűszereket, de a hangulat kedvéért maradhatnak is,
- melegen tálaljuk,
- friss narancsszeletekkel feldobhatjuk.