A tökéletes forralt bor receptje

A tökéletes forralt bor receptje talán nem is létezik. Ahány ház, annyiféleképp készül a téli nedű. Tökéletes választás vendégváráshoz, de egy fárasztó nap után is teljesen ellazít. A karácsonyi vásárokat járva is rögtön felmelegít, ha átfagytál az ajándékok után rohangálva. Enyhe influenza és megfázás esetén is gyakran evvel kúrálom magam.

forralt bor

A forralt bor remek közérzet- és hangulatjavító. Vörös- vagy fehérborból egyaránt készülhet, sőt akár keverhetjük is a borokat. Sőt jó minőségű gyümölcsbor is kiváló hozzá. Ízesítéséhez rengetegféle fűszert használhatunk, minden csak ízlés kérdése.

Gyümölcsök közül leginkább narancsot, citromot vagy almát szoktak belerakni.

A bor jellege meghatározza a hozzáadandó cukor mennyiségét. A száraz bor több kanál cukrot is elbír, míg édes borból akár ki is hagyhatjuk.

Tökéletes forralt bor hozzávalói

  • 1 üveg száraz vörösbor,
  • 3 dl víz,
  • 3-4 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál szegfűszeg,
  • 1 teáskanál gyömbér,
  • 1 rúd fahéj,
  • 1 narancs.

A fűszerek közül jól illik bele az ánizs és a szegfűbors is.

Tökéletes forralt bor elkészítése

  • a jó minőségű bort öntsük egy fazékba,
  • adjuk hozzá a vizet,
  • lassú tűzön kezdjük melegíteni,
  • adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket,
  • karikázzuk bele a narancsot is,
  • nevével ellentétben nem szabad forrnia, mert akkor elillan az alkohol,
  • fedő alatt, lassú tűzön, kb. 15 percig főzzük,
  • tálaláshoz kivehetjük a fűszereket, de a hangulat kedvéért maradhatnak is,
  • melegen tálaljuk,
  • friss narancsszeletekkel feldobhatjuk.

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 69
  •  
  •  
  • 100
  •  
  •  
  • 69
  •  
  •  
  • 100
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás