A tökéletes forralt bor receptje

A tökéletes forralt bor receptje talán nem is létezik. Ahány ház, annyiféleképp készül a téli nedű. Tökéletes választás vendégváráshoz, de egy fárasztó nap után is teljesen ellazít. A karácsonyi vásárokat járva is rögtön felmelegít, ha átfagytál az ajándékok után rohangálva. Enyhe influenza és megfázás esetén is gyakran evvel kúrálom magam.

forralt bor

A forralt bor remek közérzet- és hangulatjavító. Vörös- vagy fehérborból egyaránt készülhet, sőt akár keverhetjük is a borokat. Sőt jó minőségű gyümölcsbor is kiváló hozzá. Ízesítéséhez rengetegféle fűszert használhatunk, minden csak ízlés kérdése.

Gyümölcsök közül leginkább narancsot, citromot vagy almát szoktak belerakni.

A bor jellege meghatározza a hozzáadandó cukor mennyiségét. A száraz bor több kanál cukrot is elbír, míg édes borból akár ki is hagyhatjuk.

Tökéletes forralt bor receptje

Hozzávalók

  • 1 üveg száraz vörösbor,
  • 3 dl víz,
  • 3-4 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál szegfűszeg,
  • 1 teáskanál gyömbér,
  • 1 rúd fahéj,
  • 1 narancs.

A fűszerek közül jól illik bele az ánizs és a szegfűbors is.

Elkészítése

  • a jó minőségű bort öntsük egy fazékba,
  • adjuk hozzá a vizet,
  • lassú tűzön kezdjük melegíteni,
  • adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket,
  • karikázzuk bele a narancsot is,
  • nevével ellentétben nem szabad forrnia, mert akkor elillan az alkohol,
  • fedő alatt, lassú tűzön, kb. 15 percig főzzük,
  • tálaláshoz kivehetjük a fűszereket, de a hangulat kedvéért maradhatnak is,
  • melegen tálaljuk,
  • friss narancsszeletekkel feldobhatjuk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom − 10 =