Pihe-puha túrós sütemény

A túróval nem igazán lehet mellé nyúlni. Akár torta vagy kelt tészta tölteléke lesz vagy fánk, esetleg gombóc készül belőle, nem kell csalódni benne. A pihe-puha túrós elkészítése egyszerű, gyorsnak csak azért nem mondható, mert pár órás pihenő időre van szüksége. Viszont jó lesz vigyázni vele, mert rekord sebességgel elfogy!

pihe-puha túrós

Wolf Mártától származik a szuper recept a következő ajánlással: "Én, kettőnknek fél adagot szoktam csinálni, de simán elfogy a teljes adag is, mert másnap is finom puha. A tésztája olyan könnyű állagú, mintha piskóta lenne."

Pihe-puha túrós hozzávalói

  • 5 tojás,
  • 15 dkg margarin,
  • 1/2 dl tej,
  • 3 dkg élesztő,
  • 30 dkg liszt,
  • 75 dkg túró,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja.

Pihe-puha túrós elkészítése

  • a 4 tojás sárgáját a 15 dkg puha margarinnal kikeverjük,
  • hozzáadjuk a kb. ½ dl tejben felfuttatott élesztőt (benne kb. 1 ek cukorral),
  • beletesszük a 30 dkg lisztet,
  • alaposan kidolgozzuk, hogy fényes, de puha gombócot kapjunk, mint általában a kelt tésztánál,
  • két részre osztjuk,
  • az egyikkel kibélelünk egy sütőpapírral beborított tepsit,
  • a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal,
  • majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját és 1 evőkanál lisztet,
  • a túrót rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára és befedjük a tészta másik felével,
  • a tetejét felvert tojással lekenjük,
  • félretesszük és meleg helyen kb. 2,5-3 órát pihentetjük (ez alatt szépen lassan megkel),
  • pihentetés után kb. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütük.

Nagyon köszönöm Wolf Mártának a kitűnő receptet!

  • 89
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 89
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 + tizenegy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás