Csokival töltött fahéjas, sült gombóc

Amikor megláttam Tímea receptjének nevét, háromszor el kellett olvasnom. Sült gombóc??? Akárhogy is néztem, igen az volt. A következő gondolatom az volt, hogy biztos elírás. De végig olvasva az elkészítési útmutatót, rá kellett jönnöm, hogy bizony nem. Ez valóban sült gombóc.

sült gombóc

A nevével ellentéteben semmi extra dologra nem kell gondolni. Ezek valójában töltött kelt tésztás gombócok fahéjas cukorban kisütve.

Csokival töltött fahéjas, sült gombóc elkészítése

Ahogy Tímea megosztotta velünk az elkészítési módot:

“Ne gondoljatok semmi bonyolultra: sima kelt kalácstészta kinyújtva, felkockázva, betöltve. A kis gombócokat olvasztott vajba majd fahéjas kristálycukorba forgatom, bedobálom egy tepsibe és megsütöm.”

Nagyon köszönöm Kettős Tímeának a kitűnő receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × 1 =