Csokival töltött fahéjas, sült gombóc
by Nagy Jucó · 2017-11-24
Amikor megláttam Tímea receptjének nevét, háromszor el kellett olvasnom. Sült gombóc??? Akárhogy is néztem, igen az volt. A következő gondolatom az volt, hogy biztos elírás. De végig olvasva az elkészítési útmutatót, rá kellett jönnöm, hogy bizony nem. Ez valóban sült gombóc.
A nevével ellentéteben semmi extra dologra nem kell gondolni. Ezek valójában töltött kelt tésztás gombócok fahéjas cukorban kisütve.
Csokival töltött fahéjas, sült gombóc elkészítése
Ahogy Tímea megosztotta velünk az elkészítési módot:
“Ne gondoljatok semmi bonyolultra: sima kelt kalácstészta kinyújtva, felkockázva, betöltve. A kis gombócokat olvasztott vajba majd fahéjas kristálycukorba forgatom, bedobálom egy tepsibe és megsütöm.”
Nagyon köszönöm Kettős Tímeának a kitűnő receptet!