Pudingos gyümölcstorta egyszerűen

A gyümölcstorta amolyan mindenki kedvence sütemény. Még azok a gyerekek is szeretik, akik amúgy a nem hajlandók megenni a gyümölcsöt. Íme itt a klasszikus pudingos gyümölcstorta receptje!

gyümölcstorta

Gyümölcstorta receptje

Hozzávalók

Piskótához

  • 5 tojás,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 5 evőkanál liszt,
  • 5 mokkáskanál sütőpor.

Krémhez

  • fél csomag vaníliás pudingpor,
  • 2-3 evőkanál cukor,
  • 2,5 dl tej.

Tetejére

  • 3 dl víz,
  • 1 csomag gyümölcskocsonya por,
  • tetszés szerinti gyümölcsök (eper, őszibarack, málna a legfinomabb)

Elkészítése

  • a sütőt bekapcsoljuk, 180-200 fokra állítjuk,
  • a tojásokat szétválasztjuk,
  • a sárgákat simára keverjük,
  • a fehérjét elkezdjük verni,
  • amikor habosodni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot,
  • a kemény habba belekeverjük a tojássárgákat,
  • hozzákeverjük a lisztet és a sütőport,
  • a tortaformát alaposan megvajazzuk és kilisztezzük, (ha van, akkor gyümölcstorta formában süssük)
  • a masszát beleöntjük,
  • 15-20 percig sütjük 180 fokon, fotos, hogy közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját,
  •  ha a piskóta elkészült, kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni,
  • amíg sül elkészítjük a pudingot,
  • kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük,
  • a maradék tejet felforraljuk,
  • levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport,
  • visszatesszük a tűzhelyre és folytonos keverés közben kicsit főzzük,
  • a készre főzött pudingot még melegen elkenjük a piskótán,
  • pudingon elrendezzük a tetszés szerinti gyümölcsöket,
  • a tasakra írt módon elkészítjük a gyümölcskocsonyát és a torta tetejére kanalazzuk,
  • hűtőbe tesszük ½-1 órára, hogy a kocsonya megkössön rajta rendesen.

Nagyon köszönöm Wurst Vikinek a fotót!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc + kilenc =