Gyümölcsrizs – hűsítő, könnyű fogás

Gyümölcsrizs a fiatal koromat idézi. Magam is szívesen készítettem, amikor ismerkedtem a konyhai fortélyokkal és valami gyors és egyszerű édességet akartam összedobni. Jól lehűtve vagy mirelit gyümölcsökkel készítve hűsítő, könnyű nyári fogást kapunk.

gyümölcsrizs - hűsítő, könnyű fogás

Gyümölcsrizs receptje 🍒🍓🍑 – hűsítő, könnyű fogás

Minél kevesebb időt kell(ene) most a konyhában, főzéssel tölteni 😥☀️🏜
Egy finom, hűsítő fogást ajánlok, ami átmenetileg áthidalja azt az időt amíg újra megéhezünk… 😃
Az alaprecept a tejberizs, amibe fagyasztott gyümölcsöt kevertem és felvert tejszínnel lazítottam.
Hűsítő, könnyű fogás kerekedett belőle 🙂 – ajánlotta a receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 8 dl tej,
  • 24 dkg rizs,
  • csipet só,
  • 10 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő (ízlés szerint),
  • 1 vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd,
  • reszelt citromhéj,
  • mirelit erdei gyümölcskeverék,
  • 2 dl tejszín.

Elkészítése

  • A tejet felmelegítjük a cukrokkal, sóval, reszelt citromhéj, hozzáöntjük a kimért rizst, főzni kezdjük.
  • Lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak.
  • Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük mirelit erdei gyümölcskeveréket.
  • A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk.
  • Jól lehűtve a legízletesebb…😋

Jó étvágyat kívánok!🙂

Tipp: friss idény gyümölccsel is készíthető, ilyenkor célszerű jól lehűteni a tejberizst és ezután hozzákeverni a gyümölcsöt.

FONTOS, megjegyzendő szabály Lajos Maritól:

„A fővésben lévő rizshez soha nem szabad hideg folyadékot adni, mert megtorpan a folyamat, a rizs kívülről elázik, belseje azonban kemény marad! ” – ismét tanulhattunk valamit 😉

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük