Görög uborkasaláta: tzatziki saláta

Az uborkasaláta nálam mindig, minden formában jöhet. Készüljön akár tejföllel, tejföl nélkül, fürtös vagy kígyóuborkából, számomra mindegy. A görög uborkasaláta,a tzatziki azért van a toplistám élen, mert azzal nyugtatom magam, hogy sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos uborkasaláta. Egyáltalán nincs benne cukor és a joghurt is energiaszegényebb, mint a tejföl.

 

tzatziki saláta

 

Tzatziki saláta hozzávalói

  • 50 dkg uborka,
  • 1 pohár görög joghurt,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 csipet fehér bors,
  • ízlés 2 evőkanál szerint lime vagy citromlé,
  • 3-5 gerezd apróra vágott fokhagyma,
  • 1 csipet kapor (el is maradhat).

 

Tzatziki saláta elkészítése

  • gyenge uborkát megmossuk,
  • szárazra töröljük,
  • hámozatlanul kis darabokra vágjuk vagy közepes reszelőn lereszeljük,
  • a fűszereket belekeverjük a görög joghurtba,
  • az öntetet ráöntjük az uborkára,
  • jól behűtjük.

A tzatziki saláta szerintem grillezett, frissen sült húsokhoz és alaposan lehűtve a legfinomabb, de mártogatósként is kínálhatjuk. Tálaláskor kaporszálakkal színesíthetjük.

Tipp: paradicsomba töltve színes, vidám és finom salátát kapunk. Ehhez vágjuk le a paradicsomok tetejét, kanállal szedjük ki a belsejüket és töltsük meg a paradicsomokat a joghurtos uborkasalátával.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Vödrös csemege uborka

🌷 Könnyű túrógombóc dupla epres eperöntettel

🌷 Ingyen letölthető receptkönyv

🌷 Nagyi féle zserbó sok töltelékkel

🌷 Medvehagymás vajaspogácsa

🌷 Kívül mákos mákosgombóc receptje

🌷 Kovászos uborka krumplival érlelve

  • 24
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  • 24
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét + 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás