Tzatzikis tésztasaláta

Ismét egyik nagy kedvencemet a tzatzikit hoztam egy kicsit másképp. A tzatzikis tésztasaláta még azokat is meggyőzi, akik nem túlságosan imádják a salátákat. A szalonna darabkák nem kellenének rá, de úgy alakult, hogy a kovászos uborka leves készítésekor maradt egy kicsi és úgy gondoltam ehhez is nagyon jól illik.

tzatzikis tésztasaláta

A tésztasaláták nagy előnye, hogy hidegen fogyaszthatók. Ebből következően előre elkészíthetjük, pl. a csirkés tésztasalátát is. A hosszáadott zöldségféléknek köszönhetően igen könnyű és hűsítő ételt kapunk, amit saját ízlésünk szerint fúszerezhetünk vagy felturbózhatunk, pl. sült hússal, szalonnával. De vegetáriánus ételként, önálló fogásként is megállja a helyét.

A vendégségnél, grill partinál megmaradt tzatziki saláta felhasználásának is kitűnő módja.

Tzatzikis tésztasaláta hozzávalói

  • 35 dkg pennetészta (nekem nem volt itthon, így csigatésztával készítettem)
  • 2-3 evőkanál olíviaolaj,
  • 1 nagy kígyóuborka vagy 4-5 uborka,
  • 4 dl natúr görögjoghurt,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis csokor kapor (el is maradhat),
  • 1 kis csokor menta,
  • kis citromlé (el is maradhat)
  • só,
  • frissen őrölt bors.

Elkészítése

  • a tészták kifőzzük,
  • az olívaolajat belekeverjük a tésztába,
  • az uborkát megtisztítjuk,
  • kis kockákra vágjuk,
  • a kihűlt tésztával összeforgatjuk,
  • a joghurtba beletesszük az aprított fokhagymát,
  • hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és mentát,
  • sózzuk,
  • borsozzuk,
  • az ízesített joghurtot összekeverjük a tésztával,
  • hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

További hasonló receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük