Tzatzikis tésztasaláta receptje
Ismét egyik nagy kedvencemet a tzatzikit hoztam egy kicsit másképp. A tzatzikis tésztasaláta még azokat is meggyőzi, akik nem túlságosan imádják a salátákat. A szalonna darabkák nem kellenének rá, de úgy alakult, hogy a kovászos uborka leves készítésekor maradt egy kicsi és úgy gondoltam ehhez is nagyon jól illik.
Tzatzikis tésztasaláta receptje
A tésztasaláták nagy előnye, hogy hidegen fogyaszthatók. Ebből következően előre elkészíthetjük, pl. a csirkés tésztasalátát is. A hosszáadott zöldségféléknek köszönhetően igen könnyű és hűsítő ételt kapunk, amit saját ízlésünk szerint fúszerezhetünk vagy felturbózhatunk, pl. sült hússal, szalonnával. De vegetáriánus ételként, önálló fogásként is megállja a helyét.
A vendégségnél, grill partinál megmaradt tzatziki saláta felhasználásának is kitűnő módja.
Hozzávalók
- 35 dkg pennetészta (nekem nem volt itthon, így csigatésztával készítettem)
- 2-3 evőkanál olíviaolaj,
- 1 nagy kígyóuborka vagy 4-5 uborka,
- 4 dl natúr görögjoghurt,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kis csokor kapor (el is maradhat),
- 1 kis csokor menta,
- kis citromlé (el is maradhat)
- só,
- frissen őrölt bors.
Tzatzikis tésztasaláta elkészítése
- a tészták kifőzzük,
- az olívaolajat belekeverjük a tésztába,
- az uborkát megtisztítjuk,
- kis kockákra vágjuk,
- a kihűlt tésztával összeforgatjuk,
- a joghurtba beletesszük az aprított fokhagymát,
- hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és mentát,
- sózzuk,
- borsozzuk,
- az ízesített joghurtot összekeverjük a tésztával,
- hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.