Töltött cukkinis lepény

A töltött cukkinis lepény receptje a cukkini tócsni újragondolásából született. A finom csirkehús és a zöldséges lepény házasítása egy nagyon finom és laktató ételt eredményezett. 

töltött cukkinis lepény

Töltött cukkinis lepény

“Ötletadó….friss hozzávalókból, ízletes fogást ajánlok figyelmetekbe.
Cukkinival készült tócsni, amit palacsintasütőben kell készre sütni, ezután megtölteni finomságokkal, félbehajtani és jó étvággyal elfogyasztani!  Nagyon finom, laktató étel, garantáltan, senki nem marad éhes 

Hozzávalók: (4 személyre)

Lepényhez:

  • 1 nagyobb méretű, zsenge cukkini,
  • 3 tojás,
  • 12 evőkanál liszt,
  • só,
  • őrölt bors ízlés szerint,
  • a sütéshez olaj.

A “belevaló”:

  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • fűszerkeverék (ízlés szerinti összeállításban),
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 pritamin paprika,
  • egy maréknyi koktélparadicsom,
  • 15 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó),

Öntethez:

  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • 1 duci fokhagymagerezd, áttörve

Elkészítése

A húst csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon, fűszerrel ízesítve, fedő alatt puhára pároljuk.
Amíg készül….elkészítjük a lepény tésztáját:
A cukkinit – ha zsenge – héjastól lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sót, borsot, összekeverjük.
Palacsintasütőben, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. A megfordítását úgy oldottam meg, hogy: amikor az egyik oldala megsült, átcsúsztattam egy nagy méretű fedőre, ráborítottam a serpenyőt, megfordítottam és visszatettem a tűzre megsütöttem a másik oldalát is. Leírni tovább tart, mint megcsinálni…. 
Az időközben megpuhult húshoz hozzákeverjük a karikákra vágott hagymát és a vékony cikkekre vágott pritamin paprikát. Tűzre tesszük, erős lángon néhányszor átkeverjük, elzárjuk a lángot majd a felezett koktélparadicsomokat a végén belekeverjük.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
Az összeállítás következik…
A lepényt tányérra helyezzük, egyik felére halmozunk a csirkés töltelékből, reszelt sajtot szórunk rá. Az öntetből locsolhatunk rá vagy külön edénykében mellé is kínálhatjuk.
Aki szereti ecetes, karikára vágott Jalapeno paprikát is tehet bele.
Ízekben gazdag, laktató, finom fogás.
Jó étvágyat kívánok! 

Nagyon köszönönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 163
  • 15
  •  
  •  
  • 163
  •  
  • 15
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 16 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás