Alma aszalás napon, egyszerűen
Ma már mindenféle drága csoda gépeket lehet kapni, ami megkönnyíti a házi asszonyok dolgát. Az aszalógépek is igen népszerűek, de nagyanyáink régi bevált praktikája pont úgy megfelel az aszalt alma vagy paradicsom készítéshez. A napsugár ráadásul ingyen van! Ilyen egyszerű az alma aszalás napon.
Alma aszalás napon
Kettős Tímea olvasónk lépésről lépésre bemutatja, hogy készült nála az aszalt alma. Egyetlen baja van csupán. Túl finomra sikerült, ezért nem lesz mód kipróbálni, hogy mennyi ideig tartható el.
„Itt a meleg, lehet aszalni! Egy ruhaszárító, egy darab függöny-és indulhat a móka! ha kész az alma, megpróbálom a szilvát is!
Én most ilyen nyári almákat nyeszeteltem fel ( ez volt a piacon ) A citromos fürdő az sima citromos víz, hogy ne barnuljon meg. És tényleg szép maradt, a kép nem adja vissza, de gyönyörű rózsaszínűek lettek. Én kb. 3-5 mm. vastagra szeltem az almát, ez 3-4 nap alatt száradt meg.
Citromos fürdő utáni szárítkozás.. Vigyázz, UV – veszély! ”
„A végeredmény papírdobozban várja a telet. Szép rózsaszín lett, savanykás, ropogós. Nyami. Jól kiszárítom, a doboz alján egy papírtörlő van, és nincs rajta tető.Ennyit tudok tenni, szerintem elfogy, mielőtt megpenészedne. Csak nagyzolok ezzel a téli készülődéssel!”
Ugyanezzel a módszerrel aszalható a paradicsom is. Természetesen azt nem kell citromos vízbe tenni előtte.
Nagyon köszönöm Tímeának a remek tippet!