Alma aszalás napon, egyszerűen

Ma már mindenféle drága csoda gépeket lehet kapni, ami megkönnyíti a házi asszonyok dolgát. Az aszalógépek is igen népszerűek, de nagyanyáink régi bevált praktikája pont úgy megfelel az aszalt alma vagy aszalt paradicsom készítéshez. Az aszalás a tartósítás legősebb módja, a napsugár ráadásul ingyen van! Már mutatom is, milyen egyszerű az alma aszalás napon.

alma aszalás napon, egyszerűen

Milyen gyümölcsöket lehet aszalni?

Szinte valamennyi gyümölcs aszalható: alma, körte, szilva, meggy, cseresznye, kajszibarack, eper. De ugyanakkor a ugyanezzel a módszerrel paradicsomot is aszalhatunk.

Alma aszalás napon

Kettős Tímea olvasónk lépésről lépésre bemutatja, hogy készült nála az aszalt alma. Egyetlen baja van csupán. Túl finomra sikerült, ezért nem lesz mód kipróbálni, hogy mennyi ideig tartható el.

„Itt a meleg, lehet aszalni! Egy ruhaszárító, egy darab függöny-és indulhat a móka! ha kész az alma, megpróbálom a szilvát is!

Én most ilyen nyári almákat nyeszeteltem fel ( ez volt a piacon ) A citromos fürdő az sima citromos víz, hogy ne barnuljon meg. És tényleg szép maradt, a kép nem adja vissza, de gyönyörű rózsaszínűek lettek. Én kb. 3-5 mm. vastagra szeltem az almát, ez 3-4 nap alatt száradt meg.

Citromos fürdő utáni szárítkozás.. Vigyázz, UV – veszély! „

alma aszalás napon, egyszerűen

„A végeredmény papírdobozban várja a telet. Szép rózsaszín lett, savanykás, ropogós. Nyami. Jól kiszárítom, a doboz alján egy papírtörlő van, és nincs rajta tető.Ennyit tudok tenni, szerintem elfogy, mielőtt megpenészedne. Csak nagyzolok ezzel a téli készülődéssel!”

alma aszalás napon, egyszerűen

Tipp: Ugyanezzel a módszerrel aszalható a paradicsom is. Természetesen azt nem kell citromos vízbe tenni előtte.

Nagyon köszönöm Tímeának a remek tippet!

További ötletek alma felhasználására

Szeretem az almás ételeket és praktikus megoldásokat. Nem meglepő, hogy olvasónk hullott almák hasznosítására mutatott ötlete rögtön megnyerte a tetszésem. Az almaszezonban a fagyasztóba elrakott almatöltelék mindig kéznél van, ha valami finom almás édességet (pl. rétesalmás pite) készítenénk. A fűszeres almatöltelék felhasználásának csak a képzeletünk szab határt. Már is mutatom a receptet.

Sokoldalú almatöltelék, akár hullott almából is

Az egyik legkedvelt gyümölcs, az alma sokoldalúan felhasználható. Imádom, ha ropog a fogam alatt, de azért kompótnak vagy süteménybe sem utolsó. Összegyűjtöttem a blogon eddig megjelent legjobb almás ételek receptjeit. Nem maradt ki a sorból egy saláta, leves, almás főétel és a torta sem.

A napfény íze nevet adta Sinka Erika a speciálisan ízesített, többféle gyümölcsből készülő vegyes gyümölcslekvárjának. Nagyon találó a név. Valóban benne van a nap minden sugara, amivel a vegyszermentesen gondozott zamatos gyümölcsök beértek. El is árulja, mitől lesz olyan különleges ízvilágú a lekvár.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük