Cukkini tócsni – egyszerű és fenséges

A cukkini tócsni készítése pont olyan egyszerű, mint a neve alapján sejtenénk. Úgy készül, mint burgonyából a röszti, macok, bere, lepcsánka, görhöny és millió más néven hívott egyszerű étel. Olvasónk egy kis sonkával is megbolondította a cukkiniből készetett sós finomságot, majd pedig tejföllel tálalta.

cukkini tócsni

Cukkini tócsni receptje

A cukkinit akár szuper zöldségnek is hívhatjuk, annyira sokoldalúan használható, ráadásul egyszerűen termeszthető. Rengeteg húsos és húsmentes étel készülhet belőle a cukkinikrémtől a leveseken és a görög muszakán át egészen az energiaszegény cukkinis-diós süteményig. Igen nagy sikere volt a rántott cukkini variációknak is.

Mutattam már két kitűnő, télire való cukkini savanyúság receptet is.

Hozzávalók – 2 személyre

  • 1 közepes mérteű cukkini,
  • só,
  • 2 egész tojás,
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • őrölt bors,
  • liszt,
  • 2 szelet gépsonka (el is maradhat),
  • olaj a sütéshez.

Cukkini tócsni elkészítése

  • a cukkunit alaposan megmossuk,
  • az almareszelőn héjastól lereszeljük,
  • megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk,
  • kicsavarjuk a levét,
  • hozzátesszük az egész tojásokat,
  • hozzáadajuk a zúzott fokhagymát,
  • borsozzuk,
  • hozzáadunk annyi lisztet, hogy tejföl sűrűségű legyen,
  • ezen a ponton adhatunk hozzá apróra vágott gépsonkát is, de enélkül is nagyon finom,
  • kicsi serpenyűben felforrósítunk egy kis olajat,
  • egy pupos evőkanálnyi halmot rakunk a serpenyőbe, majd gyorsan laposra lapítjuk,
  • először egyik, majd a másik oldalát is szép pirosra sütjük,
  • telföllel tálaljuk.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!

További cukkinis receptek

A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségféle, ráadásul nem túl kényes, nem igényes, egyszerűen nevelhető. Sok cukkinis receptet megosztottam már, most itt egy újabb szuper főétel, a kapros-cukkinis csirkemell.

A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható. Leves, főétel, sőt még sütemény is készíthető belőle. Fagyaszthatjuk vagy akár többféleképpen tartósítahatjuk is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük