Cukkini tócsni – egyszerű és fenséges
A cukkini tócsni készítése pont olyan egyszerű, mint a neve alapján sejtenénk. Úgy készül, mint burgonyából a röszti, macok, bere, lepcsánka, görhöny és millió más néven hívott egyszerű étel. Olvasónk egy kis sonkával is megbolondította.

Cukkini tócsni
A cukkinit akár szuper zöldségnek is hívhatjuk, annyira sokoldalúan használható, ráadásul egyszerűen termeszthető. Rengeteg húsos és húsmentes étel készülhet belőle a cukkinikrémtől a leveseken és a görög muszakán át egészen az energiaszegény cukkinis-diós süteményig. Igen nagy sikere volt a rántott cukkini variációknak is.
Mutattam már két kitűnő, télire való cukkini savanyúság receptet is.
Hozzávalók – 2 személyre
- 1 közepes mérteű cukkini,
- só,
- 2 egész tojás,
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,
- őrölt bors,
- liszt,
- 2 szelet gépsonka (el is maradhat),
- olaj a sütéshez.
Elkészítése
- a cukkunit alaposan megmossuk,
- az almareszelőn héjastól lereszeljük,
- megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk,
- kicsavarjuk a levét,
- hozzátesszük az egész tojásokat,
- hozzáadajuk a zúzott fokhagymát,
- borsozzuk,
- hozzáadunk annyi lisztet, hogy tejföl sűrűségű legyen,
- ezen a ponton adhatunk hozzá apróra vágott gépsonkát is, de enélkül is nagyon finom,
- kicsi serpenyűben felforrósítunk egy kis olajat,
- egy pupos evőkanálnyi halmot rakunk a serpenyőbe, majd gyorsan laposra lapítjuk,
- először egyik, majd a másik oldalát is szép pirosra sütjük,
- telföllel tálaljuk.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!