Cukkini tócsni – egyszerű és fenséges

A cukkini tócsni készítése pont olyan egyszerű, mint a neve alapján sejtenénk. Úgy készül, mint burgonyából a röszti, macok, bere, lepcsánka, görhöny és millió más néven hívott egyszerű étel. Olvasónk egy kis sonkával is megbolondította.

cukkini tócsni

Cukkini tócsni

A cukkinit akár szuper zöldségnek is hívhatjuk, annyira sokoldalúan használható, ráadásul egyszerűen termeszthető. Rengeteg húsos és húsmentes étel készülhet belőle a cukkinikrémtől a leveseken és a görög muszakán át egészen az energiaszegény cukkinis-diós süteményig. Igen nagy sikere volt a rántott cukkini variációknak is.

Mutattam már két kitűnő, télire való cukkini savanyúság receptet is.

Hozzávalók – 2 személyre

  • 1 közepes mérteű cukkini,
  • só,
  • 2 egész tojás,
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • őrölt bors,
  • liszt,
  • 2 szelet gépsonka (el is maradhat),
  • olaj a sütéshez.

Elkészítése

  • a cukkunit alaposan megmossuk,
  • az almareszelőn héjastól lereszeljük,
  • megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk,
  • kicsavarjuk a levét,
  • hozzátesszük az egész tojásokat,
  • hozzáadajuk a zúzott fokhagymát,
  • borsozzuk,
  • hozzáadunk annyi lisztet, hogy tejföl sűrűségű legyen,
  • ezen a ponton adhatunk hozzá apróra vágott gépsonkát is, de enélkül is nagyon finom,
  • kicsi serpenyűben felforrósítunk egy kis olajat,
  • egy pupos evőkanálnyi halmot rakunk a serpenyőbe, majd gyorsan laposra lapítjuk,
  • először egyik, majd a másik oldalát is szép pirosra sütjük,
  • telföllel tálaljuk.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 80
  • 6
  •  
  •  
  • 80
  •  
  • 6
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás