Cukkini tócsni – egyszerű és fenséges

A cukkini tócsni készítése pont olyan egyszerű, mint a neve alapján sejtenénk. Úgy készül, mint burgonyából a röszti, macok, bere, lepcsánka, görhöny és millió más néven hívott egyszerű étel. Olvasónk egy kis sonkával is megbolondította.

cukkini tócsni

Cukkini tócsni

A cukkinit akár szuper zöldségnek is hívhatjuk, annyira sokoldalúan használható, ráadásul egyszerűen termeszthető. Rengeteg húsos és húsmentes étel készülhet belőle a cukkinikrémtől a leveseken és a görög muszakán át egészen az energiaszegény cukkinis-diós süteményig. Igen nagy sikere volt a rántott cukkini variációknak is.

Mutattam már két kitűnő, télire való cukkini savanyúság receptet is.

Hozzávalók – 2 személyre

  • 1 közepes mérteű cukkini,
  • só,
  • 2 egész tojás,
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • őrölt bors,
  • liszt,
  • 2 szelet gépsonka (el is maradhat),
  • olaj a sütéshez.

Elkészítése

  • a cukkunit alaposan megmossuk,
  • az almareszelőn héjastól lereszeljük,
  • megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk,
  • kicsavarjuk a levét,
  • hozzátesszük az egész tojásokat,
  • hozzáadajuk a zúzott fokhagymát,
  • borsozzuk,
  • hozzáadunk annyi lisztet, hogy tejföl sűrűségű legyen,
  • ezen a ponton adhatunk hozzá apróra vágott gépsonkát is, de enélkül is nagyon finom,
  • kicsi serpenyűben felforrósítunk egy kis olajat,
  • egy pupos evőkanálnyi halmot rakunk a serpenyőbe, majd gyorsan laposra lapítjuk,
  • először egyik, majd a másik oldalát is szép pirosra sütjük,
  • telföllel tálaljuk.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük