Cukkinikrém készítése egyszerűen

A cukkinikrém készítése szinte gyerekjáték. Egyszerű gyors, fűszeres, zamatos, és bármilyen ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol.

 

cukkinikrém készítése

 

Az a jó cukkinikrémben, hogy tetszés szerint ízesíthetjük. Ha erősen szeretjük, tehetünk bele csípős paprikát. Bevallom én nem szeretem a petrezselymet és a majoránnát, így ezeket, sőt a paprikát is kihagytam, de így is nagyon finom volt. Szeretem a ropogós kajákat, így a cukkinikrémet is leginkább pirítós kenyérrel imádom. Ja és szerintem mondanom sem kell, hogy a paradicsomjaim az erkélyen teremtek.

Cukkkinikrém hozzávalói

  • 2-3 közepes méretű cukkini,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • só, frissen őrölt bors,
  • 1/2 dl víz,
  • 2 evőkanál pirospaprika,
  • 2 csapott evőkanál szárított majoránna,
  • 1 friss csokor petrezselyem.

Cukkkinikrém készítése

  • a cukkinit megmossuk, a héját levágjuk,
  • felkarikázzuk,
  • a hagymát apróra vágjuk,
  • egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat,
  • megdinszteljük a hagymát,
  • majd hozzáadjuk a cukkinit,
  • megszórjuk a fűszerekkel,
  • fél deci vizet öntünk rá,
  • puhára pároljuk,
  • botmixerrel pürésítjük,
  • hozzáadjuk a fokhagymát,
  • szüksége szerint még ízesítjük,
  • turmixoljuk.

Azonnal fogyasztható, de akár télire is bespájzolhatunk belőle.

Cukkinikrém eltevése télire

A krémet alaposan kimosott, fertőtlenített üvegekbe tesszük, egy vékony réteg olajat öntünk a tetejére. Teszünk rá egy kis tartósítószert. Celofánnal lezárjuk és dunsztba tesszük.

 

Jó étvágyat!

Te is megosztanád a kedvenc recepted? Csatlakozz a Kertemből tálalva Facebook csoporthoz!

További cukkinis recepteket itt találsz:

https://balkonada.hu/cimke/cukkini/

  • 85
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  • 85
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás