Frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje

Ismét egy sajtosrúd receptet hoztam. A kedvenceim, a napokig ropogós sajtosrúd és a mindenre jó leveles tésztából készülő sajtosrúd után most itt a frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje. Ha minden igaz, ezzel másnap már nincs gond, nem kell sem puhának, sem ropogósnak lennie, hisz addigra már elfogy.

abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje

Tegnap este egy kis sajtosrúd😍Közben állandóan lecsökken az elkészült darabszám 😂Frissen abbahagyhatatlan😂. Nagyon egyszerű. Isteni. – kommentálta az elkészült művet Csalló Bükvics Diána.

Abbahagyhatatlan sajtosrúd hozzávalói

  • 50 dkg liszt,
  • só ízlés szerint,
  • 25 dkg vaj vagy margarin,
  • 2 dl tejföl,
  • 25 dkg sajt,  nagy része a tésztába, többi a tetejére,
  • 2 tojás, 1 a tésztába, 1 megkenéshez,
  • só.

Elkészítése

  • a lisztet kimérjük,
  • a sót hozzá tesszük,
  • margarint vagy a vajat belemorzsoljuk, sokan azt mondják, hogy csak vajjal jó, de én ezt cáfolom, most csak margarin volt itthon, így azzal készítettem és így is jó, de való igaz, hogy vajjal még inkább,
  • összedolgozzuk,
  • majd hozzátesszük a tejfölt, a tojást, és a sajt kétharmadát,
  • jól összedolgozzuk,
  • egy napig pihentetjük, nemek most nem volt ennyi idő, így csak egy órát pihentettem,
  • két részre szedtem, hogy könnyebb legyen vele bánni,
  • kinyújtottam,
  • megkentem a tojással,
  • rászórtam a sajtot,
  • majd csíkokra vágtam,
  • és már tettem is a sütőbe,
  • közepes lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütöttem.

Nagyon köszönjük a receptet Csalló Bükvics Diánának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × 3 =