Napokig ropogós sajtosrúd

Még karácsony előtt kaptam egy kérdést, hogy nincs-e egy jó sajtosrúd receptem. Természetesen volt, csak épp itt a blogon nem szerepelt, mert nem volt fotóm hozzá. A hírlevélbe azért kiküldtem a receptet és mivel karácsonyra most ezt sütöttünk, rögtön pótolom is a leírást, hátha jól jön valakinek a szilveszteri bulihoz. 

Napokig ropogós sajtosrúd

A sós-diós vendégváró falatokhoz  hasonlóan ez is családi nagy kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig ropogós sajtosrúd megunhatatlan, nagyon jó vendégváráshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

Napokig ropogós sajtosrúd hozzávalói 

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 kávéskanál só, 
  • kb. 10 dkg reszelt sajt.

Napokig ropogós sajtosrúd elkészítése

  • a lisztet a margarinnal összedolgozzuk,
  • majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk, 
  • hűtőben pihentetjük legalább pár órát,
  • akár egy éjszakát, egy napot is pihenhet,
  • sőt mélyhűtőbe is tehetjük hónapokra, (szobahőmérsékleten való felolvasztás után tovább készíthető),
  • pihentetés után fél centisre kinyújtjuk,
  • derelye vágóval vékony csíkokra vágjuk,
  • nem szedjük szét darabokra,
  • egy kevés sóval felvert egész tojással megkenjük a tetejét,
  • apróra reszelt sajttal meghintjük,
  • lapáttal sütőpapírral befedett tepsibe tesszük,
  • kicsit elrendezgetjük,
  • kis közöket elég hagyni,
  • szép pirosra sütjük,
  • Sajt helyett szezám maggal is készíthetjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+2 Tipp

A tetejére bármilyen ropogós mag kerülhet, pl. mák, tökmag, napraforgó, stb.

Takács Ildikótól: "Egy kis ötlet,é n így szoktam: tepsi méretűre nyújtom a tésztát, tetejét, alját ráhajtva beemelem a kikent tepsibe. Ott lekenem tojással, megszórom, amivel éppen akarom, és a végén vágom fel derelyevágóval megfelelő méretű rudakra, majd megsütöm. Nem sülnek össze a rudak, mert ez a tészta széltében nem nő, ha mégis, könnyen széttörhető vagy vágható. 

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 134
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  
  • 134
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás