Napokig ropogós sajtosrúd receptje
A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa jól jön a sok édes sütemény után. Nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis sós finomság után. A napokig ropogós sajtosrúd receptje ráadásul roppant egyszerű a receptje. A frissensült sajtosrúd is nagyon finom, de nagy előnye, hogy akár napokkal előbb is elkészíthetjük, ssmmit nem veszít az élvezeti értékéből.
Napokig ropogós sajtosrúd receptje
A sós-diós vendégváró falatokhoz hasonlóan ez is családi nagy kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig ropogós sajtosrúd megunhatatlan, nagyon jó vendégváráshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg túró,
- 25 dkg margarin,
- 1 kávéskanál só,
- 1 db tojás a kenéshez,
- kb. 10 dkg reszelt sajt a tetejére.
Napokig ropogós sajtosrúd elkészítése
- a lisztet a margarinnal összedolgozzuk,
- majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk,
- hűtőben pihentetjük legalább pár órát,
- akár egy éjszakát, egy napot is pihenhet,
- sőt mélyhűtőbe is tehetjük hónapokra, (szobahőmérsékleten való felolvasztás után tovább készíthető),
- pihentetés után fél centisre kinyújtjuk,
- derelye vágóval vékony csíkokra vágjuk,
- nem szedjük szét darabokra,
- egy kevés sóval felvert egész tojással megkenjük a tetejét,
- apróra reszelt sajttal meghintjük,
- lapáttal sütőpapírral befedett tepsibe tesszük,
- kicsit elrendezgetjük,
- kis közöket elég hagyni,
- szép pirosra sütjük,
- Sajt helyett szezám maggal is készíthetjük.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+2 Tipp
A tetejére bármilyen ropogós mag kerülhet, pl. mák, tökmag, napraforgó, stb.
Takács Ildikótól: „Egy kis ötlet, én így szoktam: tepsi méretűre nyújtom a tésztát, tetejét, alját ráhajtva beemelem a kikent tepsibe. Ott lekenem tojással, megszórom, amivel éppen akarom, és a végén vágom fel derelyevágóval megfelelő méretű rudakra, majd megsütöm. Nem sülnek össze a rudak, mert ez a tészta széltében nem nő, ha mégis, könnyen széttörhető vagy vágható.
Jó étvágyat!
További sós sütemény receptek
Vendégváró sajtos falatkák várták a vendégeket legutóbb Farkas Ancsa olvasónknál. Ancsa néhány, a Burjánzó balkonok és kertek csoportban, valamint a Balkonada találkozókon megismert kedves embert látott vendégül otthonában egy beszélgetésre. Az általa készített sajtos falatkák is igen nagy sikert arattak, így köz kívánatra leírta nekünk a receptet.
A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom. A tetéjén a dió is sült íz kap és nagyon finommá válik. De szezámmag, mák, napraforgó vagy akár sajt is kerülhet a tetejére. Mutatom is a receptet!
Ismét egy sajtosrúd receptet hoztam. A kedvenceim, a napokig ropogós sajtosrúd és a mindenre jó leveles tésztából készülő sajtosrúd után most itt a frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje. Ha minden igaz, ezzel másnap már nincs gond, nem kell sem puhának, sem ropogósnak lennie, hisz addigra már elfogy.