Napokig ropogós sajtosrúd receptje

A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis sós finomság után. A napokig ropogós sajtosrúd receptje ráadásul roppant egyszerű és a frissensült sajtosrúd is nagyon finom.

Napokig ropogós sajtosrúd

Napokig ropogós sajtosrúd

A sós-diós vendégváró falatokhoz  hasonlóan ez is családi nagy kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig ropogós sajtosrúd megunhatatlan, nagyon jó vendégváráshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

Hozzávalók 

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 db tojás a kenéshez,
  • kb. 10 dkg reszelt sajt a tetejére.

Napokig ropogós sajtosrúd elkészítése

  • a lisztet a margarinnal összedolgozzuk,
  • majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk,
  • hűtőben pihentetjük legalább pár órát,
  • akár egy éjszakát, egy napot is pihenhet,
  • sőt mélyhűtőbe is tehetjük hónapokra, (szobahőmérsékleten való felolvasztás után tovább készíthető),
  • pihentetés után fél centisre kinyújtjuk,
  • derelye vágóval vékony csíkokra vágjuk,
  • nem szedjük szét darabokra,
  • egy kevés sóval felvert egész tojással megkenjük a tetejét,
  • apróra reszelt sajttal meghintjük,
  • lapáttal sütőpapírral befedett tepsibe tesszük,
  • kicsit elrendezgetjük,
  • kis közöket elég hagyni,
  • szép pirosra sütjük,
  • Sajt helyett szezám maggal is készíthetjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+2 Tipp

A tetejére bármilyen ropogós mag kerülhet, pl. mák, tökmag, napraforgó, stb.

Takács Ildikótól: „Egy kis ötlet, én így szoktam: tepsi méretűre nyújtom a tésztát, tetejét, alját ráhajtva beemelem a kikent tepsibe. Ott lekenem tojással, megszórom, amivel éppen akarom, és a végén vágom fel derelyevágóval megfelelő méretű rudakra, majd megsütöm. Nem sülnek össze a rudak, mert ez a tészta széltében nem nő, ha mégis, könnyen széttörhető vagy vágható.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük