Napokig ropogós sajtosrúd receptje

A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa jól jön a sok édes sütemény után. Nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis sós finomság után. A napokig ropogós sajtosrúd receptje ráadásul roppant egyszerű a receptje. A frissensült sajtosrúd is nagyon finom, de nagy előnye, hogy akár napokkal előbb is elkészíthetjük, ssmmit nem veszít az élvezeti értékéből.

Napokig ropogós sajtosrúd

Napokig ropogós sajtosrúd receptje

A sós-diós vendégváró falatokhoz  hasonlóan ez is családi nagy kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig ropogós sajtosrúd megunhatatlan, nagyon jó vendégváráshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

Hozzávalók 

  • 25 dkg liszt,
  • 25 dkg túró,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 db tojás a kenéshez,
  • kb. 10 dkg reszelt sajt a tetejére.

Napokig ropogós sajtosrúd elkészítése

  • a lisztet a margarinnal összedolgozzuk,
  • majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk,
  • hűtőben pihentetjük legalább pár órát,
  • akár egy éjszakát, egy napot is pihenhet,
  • sőt mélyhűtőbe is tehetjük hónapokra, (szobahőmérsékleten való felolvasztás után tovább készíthető),
  • pihentetés után fél centisre kinyújtjuk,
  • derelye vágóval vékony csíkokra vágjuk,
  • nem szedjük szét darabokra,
  • egy kevés sóval felvert egész tojással megkenjük a tetejét,
  • apróra reszelt sajttal meghintjük,
  • lapáttal sütőpapírral befedett tepsibe tesszük,
  • kicsit elrendezgetjük,
  • kis közöket elég hagyni,
  • szép pirosra sütjük,
  • Sajt helyett szezám maggal is készíthetjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+2 Tipp

A tetejére bármilyen ropogós mag kerülhet, pl. mák, tökmag, napraforgó, stb.

Takács Ildikótól: „Egy kis ötlet, én így szoktam: tepsi méretűre nyújtom a tésztát, tetejét, alját ráhajtva beemelem a kikent tepsibe. Ott lekenem tojással, megszórom, amivel éppen akarom, és a végén vágom fel derelyevágóval megfelelő méretű rudakra, majd megsütöm. Nem sülnek össze a rudak, mert ez a tészta széltében nem nő, ha mégis, könnyen széttörhető vagy vágható.

Jó étvágyat!

További sós sütemény receptek

Vendégváró sajtos falatkák várták a vendégeket legutóbb Farkas Ancsa olvasónknál. Ancsa néhány, a Burjánzó balkonok és kertek csoportban, valamint a Balkonada találkozókon megismert kedves embert látott vendégül otthonában egy beszélgetésre. Az általa készített sajtos falatkák is igen nagy sikert arattak, így köz kívánatra leírta nekünk a receptet.

A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom. A tetéjén a dió is sült íz kap és nagyon finommá válik. De szezámmag, mák, napraforgó vagy akár sajt is kerülhet a tetejére. Mutatom is a receptet!

Ismét egy sajtosrúd receptet hoztam. A kedvenceim, a napokig ropogós sajtosrúd és a mindenre jó leveles tésztából készülő sajtosrúd után most itt a frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje. Ha minden igaz, ezzel másnap már nincs gond, nem kell sem puhának, sem ropogósnak lennie, hisz addigra már elfogy.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük