Parmezános csirke – chicken parmigiana, Ausztrália közkedvelt étele

A parmezános csirke, azaz a chicken parmigiana, Ausztrália közkedvelt étele. Ahogy a nevéből is sejthető olasz eredetű ételről van szó. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

parmezános csirke

Parmezános csirke receptje

Hozzávalók

Parmigiana szószhoz

  • 1/4 hagyma apróra vágva,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva,
  • 1 teáskanál chili pehely,
  • 1 teáskanál szárított olasz fűszerkeverék,
  • 400 g zúzott paradicsom,
  • 200 g víz,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint.

Parmigiana csirkéhez

  • 2 csirkemell (vízszintesen kettévágjuk),
  • só,
  • bors,
  • szárított fűszerek ízlés szerint

Panírozáshoz

  • 100 g Univerzális liszt,
  • 3 tojás,
  • 50 g Panko morzsa,
  • 20 g reszelt parmezán,
  • 1/4 teáskanál só,
  • 1 teáskanál szárított fűszernövények,
  • 1/4 teáskanál bors,
  • olaj a sütéshez.

Sajtos feltét

  • 40 g Mozarella reszelve,
  • 20 g reszelt parmezán.

Parmezános csirke elkészítése

  • Parmigiana szószhoz melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon 1 evőkanál olívaolajjal.
  • Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és puhára főzzük,
  • Ha megfőtt, hozzáadjuk a chilipehelyet, a szárított fűszernövényeket, a zúzott paradicsomot, a vizet, sózzuk, borsozzuk.
  • Keverjük össze, és hagyjuk közepes lángon 15-20 percig, amíg meg nem puhul és sűrű szósz lesz.
  • Helyezze a teljes csirkemellet egy vágódeszkára, és vágja fel vízszintesen úgy, hogy egy egész mellből két csirkemellet kapjon.
  • A csirkemellet mindkét oldalukon sóval, borssal, szárított fűszernövényekkel ízesítjük.
  • A panírozáshoz helyezze a panko morzsát egy tálba, és keverje össze szárított fűszernövényeket, sót, borsot, parmezánt közvetlenül a morzsába, és jól keverje össze.
  • Külön-külön készítsünk elő 3 tálat az elkészített liszttel, tojással, panko morzsa keverékkel,
  • A csirkét először lisztbe, majd tojásba, majd a panko morzsás keverékbe mártjuk.
  • Tegyünk egy serpenyőbe olajat a bepanírozott csirkemellek sütéséhez.
  • Ha felforrósodott az olaj, süssük meg a csirkét 1 percig az egyik, 1 percig a másik oldalán.
  • Vegyük le a csirkét a forró olajról, és papírtörlőn vagy rácson hagyjuk lecsepegni.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hagyományos).
  • Helyezze a mozzarella sajtot és a parmezán sajtot egy kis tálba, és jól keverje össze.
  • A sült csirkét sütőedénybe tesszük, felöntjük 2 evőkanál parmigiana szósszal, majd felöntjük a korábban elkészített sajtkeverékkel.
  • 10 percig alatt készre sütjük.

Sült krumpli és zöldségek illenek hozzá.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Kovács Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Erika Ortl szerint:

    En mint olasz etelkent ismerem, de nem tudok rola, hogy Aausztralia kedvenc etele. Pedig mar 58 eve itt elek. De nagyon finom, mar ettem olasz ismerosomnel ilyet. Talan naluk kedvenc etel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük