Mogyoróvajas csokis keksz receptje

Ahogy hűl a levegő, úgy kerülnek elő az édeskeksz receptek. A hosszan elálló finomságból nem lehet eleget sütni. A hideg napokon különösen jól esik napközben is bekapni egy kis édességet a kávé vagy tea mellé. A mogyoróvajas csokis keksz egyszerűen elkészíthető és grantáltan nem marad sokáig a kekszes dobozban.

mogyoróvajas csokis keksz

Mogyoróvajas csokis keksz receptje – 12 darabhoz

A Kertemből tálalva Facebook csoportban kértem az olvasóktól csokis keksz receptet, mert bár sok keksz recept van már fenn a blogon, de csokis keksz még nem volt eddig.

Persze rögtön kaptam többet is, az egyik az igen kevés hozzávalóból készülő mogyoróvajas finomság.

Hozzávalók – 2,5 deciliteres csészével mérve

  • 2 csésze mogyoróvaj,
  • 1,5 csésze barna cukor,
  • 2 nagy tojás,
  • 0,5 csésze csokoládé chips vagy csoki darabok.

Mogyoróvajas csokis keksz elkészítése

  • Melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra.
  • Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük félre.
  • Egy nagy keverőtálban tegyük bele a mogyoróvajat, a cukrot és a tojást, és jól keverjük össze, amíg össze nem áll.
  • Keverjük bele a csokoládédarabkákat, de hagyjunk néhányat a sütik tetejére.
  • Kézzel formázzunk 12 golyót a tésztából, és tegyük a kibélelt tepsire.
  • Mindegyik golyót enyhén süti formára nyomkodjuk, mindegyik tetejére extra csokireszeléket teszünk.
  • Süssük a sütiket 10-12 percig, vagy addig, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek.
  • A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tálcán.

Nagyon köszönjük a receptet Kovács Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük