Sós-diós vendégváró falatok

A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

 

Sós-diós vendégváró falatok

 

 

Sós-diós vendégváró falatok hozzávalói 

Tésztához:

  • 20 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 dl tejföl,
  • só ízlés szerint (jó sósan a legfinomabb, nyersen megszoktam kóstolni, akkor jó, ha jól kiérzik belőle a só)

Tetejére:

  • dió,
  • 1 tojás a megkenéshez

Sós-diós vendégváró falatok elkészítése

  • A lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összekeverjük és alaposan összedolgozzuk,
  • érdemes megkóstolni, akkor lesz finom, ha ekkor jól érződik a sós íz,
  • a tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni,
  • másnap a tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk,
  • megkenjük a tojással,
  • kis kockákra vágjuk,
  • majd olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük,
  • a kocka méretétől függően egy fél vagy egy negyed diót helyezünk a tojásos tésztára,
  • 160-180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp

A dió helyett a tetejére tehetünk sajtot, mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 102
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  • 102
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás