Sós-diós vendégváró falatok receptje
A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom. A tetéjén a dió is sült íz kap és nagyon finommá válik. De szezámmag, mák, napraforgó vagy akár sajt is kerülhet a tetejére. Mutatom is a receptet!
Sós-diós vendégváró falatok hozzávalói
Tésztához:
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 2 dl tejföl,
- só ízlés szerint (jó sósan a legfinomabb, nyersen megszoktam kóstolni, akkor jó, ha jól kiérzik belőle a só)
Tetejére:
- dió,
- 1 tojás a megkenéshez
Sós-diós vendégváró falatok elkészítése
- a lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összekeverjük és alaposan összedolgozzuk,
- érdemes megkóstolni, akkor lesz finom, ha ekkor jól érződik a sós íz,
- a tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni,
- másnap a tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk,
- megkenjük a tojással,
- kis kockákra vágjuk,
- majd olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük,
- a kocka méretétől függően egy fél vagy egy negyed diót helyezünk a tojásos tésztára,
- 160-180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+2 Tipp
A dió helyett a tetejére tehetünk sajtot, mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot.
Hosszabb időre is a hűtőben maradhat. Ha 24 órán túl szeretnénk tárolni a tésztát, akkor már nem elég a hűtő normál részében tartani. Viszont nyugodtan lefagyaszthatjuk.
Jó étvágyat!