Sajtos cukkini receptje

Nem hiszem, hogy van egyszerűbb nyári étel, mint a sajtos cukkini. Pár perc elkészíteni és pár perc elfogyasztani is. Szinte le sem kell írni a receptet, olyan gyerekjáték az elkészítése.

sajtos cukkini

A cukkini egyszerűen termeszthető és a konyhában nagyon sokféleképpen falhasználható zöldség. A virágokat sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni.  is lehet a virágokat. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

A cukkini termés felhasználására itt a blogon is rengeteg ötletet adtam, pl. cukkinikrémhús nélküli főétel, csirke hússal készítverántott cukkinimuszakacukkini saláta télirecukkinis-diós sütemény, stb.

Sajtos cukkini receptje

Hozzávalói (4 főre)

  • 3 – 4 db közepes cukkini,
  • 40 dkg sajt (ízlés szerint lehet bármilyen: parmezán, trappista, mozarella, stb),
  • olaj,
  • só,
  • bors,
  • esetleg rozmaring,
  • esetleg fokhagyma.

Elkészítése

  • melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra,
  • mossuk meg a cukkinit és vágjuk le mind a két végét,
  • meghámozni csak akkor kell, ha már nem gyenge a cukkini,
  • vágjuk félbe vagy ha úgy tetszik vastagabb szeletekre,
  • kenjük meg olajjal,
  • fűszereket és a sajtot keverjük össze,
  • ínyencek tehetnek bele fokhagymát és rozmaringot is, de ez el is maradhat,
  • szórjuk meg a cukkinit a a sajttal,
  • 15-20 perc alatt készre sül,
  • önmagában is kitűnő, de adhatunk hozzá párolt rizst és tartármártást is.

Nagyon köszönöm Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 5 =