Cukkini töltés – sütőben sült húsmentes étel

Bögrében mérhető cukkini töltés receptet mutatok olvasónk konyhájából. Kicsit furcsa neve van, először azt hittem, töltött cukkini, de nem. Ebbe darabolva kerül a cukkini és ráadásul húsmentes is. Ezt ki kell próbálni!

cukkini töltés

A tök és a cukkini közeli rokonok, így felhasználásuk is hasonló lehet, többnyire helyettesíthetők egymással. A tökfőzelékhez hasonlóan cukkiniből is készülhet főzelék kaporral. Mindkettő finom rántva is, a rántott cukkini variációk sorának csak a képzelet szab határt.

Cukkiniből készül például a görögök kedvenc étele a muszaka. A cukkinis csirke és a cukkini krém a személyes kedvencem. De a télire eltett saláta és az energiaszegény cukkinis-diós sütemény sem maradhat ki a sorból.

Cukkini töltés hozzávalói

  • 5 csésze kockára vágott cukkini,
  • 1 csésze liszt,
  • 1 csésze hagyma,
  • 1/2 csésze étolaj,
  • 3 db egész tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 nagy csokor petrezselyem,
  • ízlés szerint ételízesítő,
  • só-

Elkészítése

  • a hagymát apróra darabtam, most lila hagymát is tettem hozzá, de jó a vöröshagyma is,
  • a cukkinit megpucoltam és felkockáztam,
  • egy tálba öntöttem a hagymát a cukkinit,
  • majd hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport,
  • mehet bele a sót és az ételízesítőt,
  • a petrezselymet is feldaraboltam,
  • a tojásokat és olajat is hozzákevertem a szilárd alapanyagokhoz,
  • egy 32 x 25 cm olajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöttem a masszát,
  • légkeveréses sütőben alufólia alatt kb. 30-40 perc alatt készre sütöttem.

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük