Cukkini töltés – sütőben sült húsmentes étel

Bögrében mérhető cukkini töltés receptet mutatok olvasónk konyhájából. Kicsit furcsa neve van, először azt hittem, töltött cukkini, de nem. Ebbe darabolva kerül a cukkini és ráadásul húsmentes is. Ezt ki kell próbálni!

 

cukkini töltés

Cukkini töltés hozzávalói

5 csésze kockára vágott cukkini,
1 csésze liszt,
1 csésze hagyma,
1/2 csésze étolaj,
3 db egész tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1 nagy csokor petrezselyem,
ízlés szerint ételízesítő,

 

Cukkini töltés elkészítése

  • a hagymát apróra darabtam, most lila hagymát is tettem hozzá, de jó a vöröshagyma is,
  • a cukkinit megpucoltam és felkockáztam,
  • egy tálba öntöttem a hagymát a cukkinit,
  • majd hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport,
  • mehet bele a sót és az ételízesítőt,
  • a petrezselymet is feldaraboltam,
  • a tojásokat és olajat is hozzákevertem a szilárd alapanyagokhoz,
  • egy 32×25 cm olajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöttem a masszát,
  • légkeveréses sütőben alufólia alatt kb. 30-40 perc alatt készre sütöttem.

 

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

  • 27
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 27
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás