Cukkini töltés – sütőben sült húsmentes étel
Bögrében mérhető cukkini töltés receptet mutatok olvasónk konyhájából. Kicsit furcsa neve van, először azt hittem, töltött cukkini, de nem. Ebbe darabolva kerül a cukkini és ráadásul húsmentes is. Ezt ki kell próbálni!
Cukkini töltés hozzávalói
5 csésze kockára vágott cukkini,
1 csésze liszt,
1 csésze hagyma,
1/2 csésze étolaj,
3 db egész tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1 nagy csokor petrezselyem,
ízlés szerint ételízesítő,
só
Elkészítése
- a hagymát apróra darabtam, most lila hagymát is tettem hozzá, de jó a vöröshagyma is,
- a cukkinit megpucoltam és felkockáztam,
- egy tálba öntöttem a hagymát a cukkinit,
- majd hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport,
- mehet bele a sót és az ételízesítőt,
- a petrezselymet is feldaraboltam,
- a tojásokat és olajat is hozzákevertem a szilárd alapanyagokhoz,
- egy 32×25 cm olajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöttem a masszát,
- légkeveréses sütőben alufólia alatt kb. 30-40 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!
Jó étvágyat!
31 12
31 12
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!