Cukkini töltés – sütőben sült húsmentes étel

Bögrében mérhető cukkini töltés receptet mutatok olvasónk konyhájából. Kicsit furcsa neve van, először azt hittem, töltött cukkini, de nem. Ebbe darabolva kerül a cukkini és ráadásul húsmentes is. Ezt ki kell próbálni!

cukkini töltés

Cukkini töltés hozzávalói

5 csésze kockára vágott cukkini,
1 csésze liszt,
1 csésze hagyma,
1/2 csésze étolaj,
3 db egész tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1 nagy csokor petrezselyem,
ízlés szerint ételízesítő,

Elkészítése

  • a hagymát apróra darabtam, most lila hagymát is tettem hozzá, de jó a vöröshagyma is,
  • a cukkinit megpucoltam és felkockáztam,
  • egy tálba öntöttem a hagymát a cukkinit,
  • majd hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport,
  • mehet bele a sót és az ételízesítőt,
  • a petrezselymet is feldaraboltam,
  • a tojásokat és olajat is hozzákevertem a szilárd alapanyagokhoz,
  • egy 32×25 cm olajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöttem a masszát,
  • légkeveréses sütőben alufólia alatt kb. 30-40 perc alatt készre sütöttem.

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 3 =