Rántott cukkini variációk

Rántott cukkini variációkat hoztam, mert ahány ház, annyiféleképpen készül még egy olyan egyszerű étel is, mint a rántott cukkini. A rántott cukkinit a mélyhűtőbe is elrakhatjuk és télen a hűtőből kivéve azonnal süthetjük. Elárulom azt, hogy érdemes a fagyasztáshoz előkészíteni.

rántott cukkini gazdagon

Palacsinta tésztás cukkini

A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Hagyományos panír helyett palacsinta tésztát készítünk, ebbe mártjuk a cukkini darabokat és forró olajban megsütjük.

Parizerrel töltött cukkini

A húsimádók nagy kedvence a parizerrel megbolondított cukkini. A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Két szelet közé egy szelet parizert teszünk és így panírozzuk be. Bő olajban vagy zsírban pirosra sütjük.

Rántott cukkini sajttal

Pont úgy készül, mint a parizeres változat, csak két cukkini szelet közé nem parizer, hanem sajt kerül.

Töltött cukkini gazdagon

A rántott zöldségek sem lesznek unalmasak, ha időnként egy kicsit megbolondítjuk valamivel a panírt. Rántott cukkini gazdagon nevet adtam a Sinka Erika által megosztott ételnek, mert a belekerülő füstölt sajt és magvak megdrágítják egy kicsit a finom zöldség ételt. Viszont ízletesebbé, tartalmasabbá és laktatóbbá teszik és a kis plusz költség igazán megéri.

Rántott cukkini gazdagon

Cukkini lepény (röszti, tócsni)

Ez ugyan nem rántott változat, de olajban sül. Hasonló a krumplis rösztihez. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, besózzuk. Fél óra állás után kinyomkodjuk a levét. Jó sok fokhagymával vagy vöröshagymával, apróra vágott petrezselyemmel, szerecsen dióval, sóval, borssal ízesítjük. Majd belekeverünk 3 egész tojást és 3 kanál lisztet. Forró olajban kisütjük. Önmagában is finom, de adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.

Cukkini tócsni – egyszerű és fenséges

Cukkini virágok roston

A cukkini virágoknak édeskés ízük van, akár töltve is készíthetjük, de a legegyszerűbb mód a roston sütés.

Cukkini virágok sajttal töltve

A cukkini és a tök egyaránt nagyon egyszerűen termeszthető zöldségféle és konyhai felhasználásuk is sokoldalú. Nemcsak a termésüket hasznosíthatjuk, virágukból is ízletes finomság készíthető. Így készül a cukkinivirág sajttal töltve!

Cukkinivirág sajttal töltve

Rántott cukkini a mélyhűtőbe

A rántott cukkinit le is fagyaszthatjuk. Ugyanúgy készítsük el, mintha azonnal sütnénk. Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd erre egymás mellé helyezzük el a bepanírozott cukkini szeleteket. Ha nem férnek el, tegyünk még egy réteg sütőpapír és ismét rakjuk meg cukkinivel. Tegyük a mélyhűtőbe.

Amikor már keményre fagytak a cukkinik, vegyük le őket a papírról és tegyük bele egy zacskóba. A papírról könnyen lejönnek a panírozott cukkinik. A zacskót ismét tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Télen, amikor kivesszük a fagyasztóból, olvasztás nélkül azonnal süthető forró zsírban vagy olajban.
Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük