Rántott cukkini variációk

Rántott cukkini variációkat hoztam, mert ahány ház, annyiféleképpen készül még egy olyan egyszerű étel is, mint a rántott cukkini. 

rántott cukkini gazdagon

Palacsinta tésztás cukkini

A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Hagyományos panír helyett palacsinta tésztát készítünk, ebbe mártjuk a cukkini darabokat és forró olajban megsütjük.

Parizerrel töltött cukkini

A húsimádók nagy kedvence a parizerrel megbolondított cukkini. A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Két szelet közé egy szelet parizert teszünk és így panírozzuk be. Bő olajban vagy zsírban pirosra sütjük.

Rántott cukkini sajttal

Pont úgy készül, mint a parizeres változat, csak két cukkini szelet közé nem parizer, hanem sajt kerül.

Töltött cukkini gazdagon

Cukkini lepény (röszti)

Ez ugyan nem rántott változat, de olajban sül. Hasonló a krumplis rösztihez. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, besózzuk. Fél óra állás után kinyomkodjuk a levét. Jó sok fokhagymával vagy vöröshagymával, apróra vágott petrezselyemmel, szerecsen dióval, sóval, borssal ízesítjük. Majd belekeverünk 3 egész tojást és 3 kanál lisztet. Forró olajban kisütjük. Önmagában is finom, de adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.

Cukkini virágok roston

A cukkini virágoknak édeskés ízük van, akár töltve is készíthetjük, de a legegyszerűbb mód a roston sütés.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy + húsz =