Rántott cukkini variációk
Rántott cukkini variációkat hoztam, mert ahány ház, annyiféleképpen készül még egy olyan egyszerű étel is, mint a rántott cukkini.
Palacsinta tésztás cukkini
A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Hagyományos panír helyett palacsinta tésztát készítünk, ebbe mártjuk a cukkini darabokat és forró olajban megsütjük.
Parizerrel töltött cukkini
Töltött cukkini gazdagon
A rántott zöldségek sem lesznek unalmasak, ha időnként egy kicsit megbolondítjuk valamivel a panírt. Rántott cukkini gazdagon nevet adtam a Sinka Erika által megosztott ételnek, mert a belekerülő füstölt sajt és magvak megdrágítják egy kicsit a finom zöldség ételt. Viszont ízletesebbé, tartalmasabbá és laktatóbbá teszik és a kis plusz költség igazán megéri.
Cukkini lepény (röszti, tócsni)
Ez ugyan nem rántott változat, de olajban sül. Hasonló a krumplis rösztihez. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, besózzuk. Fél óra állás után kinyomkodjuk a levét. Jó sok fokhagymával vagy vöröshagymával, apróra vágott petrezselyemmel, szerecsen dióval, sóval, borssal ízesítjük. Majd belekeverünk 3 egész tojást és 3 kanál lisztet. Forró olajban kisütjük. Önmagában is finom, de adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.
Cukkini virágok roston
A cukkini virágoknak édeskés ízük van, akár töltve is készíthetjük, de a legegyszerűbb mód a roston sütés.
Cukkini virágok sajttal töltve
A cukkini és a tök egyaránt nagyon egyszerűen termeszthető zöldségféle és konyhai felhasználásuk is sokoldalú. Nemcsak a termésüket hasznosíthatjuk, virágukból is ízletes finomság készíthető. Így készül a cukkinivirág sajttal töltve!
Jó étvágyat!