Rántott cukkini variációk

Rántott cukkini variációkat hoztam, mert ahány ház, annyiféleképpen készül még egy olyan egyszerű étel is, mint a rántott cukkini. 

 

rántott cukkini gazdagon

Palacsinta tésztás cukkini

A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Hagyományos panír helyett palacsinta tésztát készítünk, ebbe mártjuk a cukkini darabokat és forró olajban megsütjük.

Rántott cukkini parizerrel

A húsimádók nagy kedvence a parizerrel megbolondított cukkini. A cukkinit megmossuk, vékonyra felszeleteljük, sózzuk. Kb. fél óráig hagyjuk lesózva, hogy kiengedje a levét. Leöntjük a vizet. Két szelet közé egy szelet parizert teszünk és így panírozzuk be. Bő olajban vagy zsírban pirosra sütjük.

Rántott cukkini sajttal

Pont úgy készül, mint a parizeres változat, csak két cukkini szelet közé nem parizer, hanem sajt kerül.

 

Rántott cukkini gazdagon

Rántott cukkini gazdagon

 

Cukkini lepény (röszti)

Ez ugyan nem rántott változat, de olajban sül. Hasonló a krumplis rösztihez. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, besózzuk. Fél óra állás után kinyomkodjuk a levét. Jó sok fokhagymával vagy vöröshagymával, apróra vágott petrezselyemmel, szerecsen dióval, sóval, borssal ízesítjük. Majd belekeverünk 3 egész tojást és 3 kanál lisztet. Forró olajban kisütjük. Önmagában is finom, de adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.

Cukkini virágok roston

A cukkini virágoknak édeskés ízük van, akár töltve is készíthetjük, de a legegyszerűbb mód a roston sütés.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 35
  •  
  •  
  • 21
  •  
  •  
  • 35
  •  
  •  
  • 21
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás