Cukkinivirág sajttal töltve

A cukkini és a tök egyaránt nagyon egyszerűen termeszthető zöldségféle és konyhai felhasználásuk is sokoldalú. Nemcsak a termésüket hasznosíthatjuk, virágukból is ízletes finomság készíthető. Így készül a cukkinivirág sajttal töltve!

cukkinivirág sajttal töltve

A tök és a cukkini közeli rokonok, így felhasználásuk is hasonló lehet, többnyire helyettesíthetők egymással. A tökfőzelékhez hasonlóan cukkiniből is készülhet főzelék kaporral. Mindkettő finom rántva is, a rántott cukkini variációk sorának csak a képzelet szab határt. 

Cukkiniből készül például a görögök kedvenc étele a muszaka. A cukkinis csirke és a cukkini krém a személyes kedvencem. De a télire eltett saláta és az energiaszegény cukkinis-diós sütemény sem maradhat ki a sorból.

A fűszeres rizzsel töltött tökvirág is készülhet cukkiniből is, de nézzük a beígért cukkinivirágos receptet.

Cukkinivirág sajttal töltve receptje

„A cukkinivirág sajttal töltve nagyon finom, különleges nyári csemege, kissé édeskés az íze és a tudat, hogy épp virágot eszünk nagyon élvezetessé teszi. Még Tibinek és Mamának is ízlett. 😊”

Hozzávalók

  • cukkinivirág, vagy tökvirág
  • sajt,
  • 1 tojás,
  • 2 kanál liszt,
  • tej,
  • só,
  • bors,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítése

„A virágokat vízben lemostam, eltávolítottam a porzójukat, félbe vágott kockasajtot tettem helyére. Szinte magától összecsavarodik a virág. A tojásból, lisztből, fűszerekből és tejből palacsinta sűrűségű masszát készítettem, abba mártogattam a töltött virágokat és forró olajban kisütöttem. Szalvétára vettem ki, hogy a fölösleges olajat visszaszívja. Friss, kerti paradicsommal tálaltam.”

Nagyon köszönöm a szuper ötletet Porga Júliának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük