Habos almás szelet receptje

Úgy tűnik, lehet még fokozni az almás süteményeket is, például egy kis habbal. Amikor a zamatos almás süteményt még tojáshabbal is megfejeljük, akkor az csak ultra finom lehet. A habos almás szelet pedig tényleg ultra finom. Olvasónk elárulja a receptjét.

Habos almás szelet

Habos almás szelet hozzávalói – 28*40 cm-es tepsihez

Töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma,
  • ízlés szerint cukor, vagy méz,
  • ízlés szerint citrom reszelt héja és leve,
  • ízlés szerint fahéj.

Tésztához:

  • 5 db tojássárgája,
  • 500 g rétesliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • csipet só.

Habhoz:

  • 5 db tojásfehérje,
  • 15 dkg porcukor.

Habos almás szelet elkészítése – elkészítési idő: 60 perc

  • a töltelék előkészítésével kezdjük,
  • az almát megpucoljuk és lereszeljük,
  • megpároljuk az ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal,
  • majd kihűtjük a tölteléket.
  • a tojásokat szétválasztjuk,
  • az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
  • a réteslisztet a sütőporral összekeverjük,
  • a tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet,
  • a tepsit kiolajozzuk, lisztezzük,
  • a tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk,
  • rásimítjuk az almatölteléket,
  • majd erre simítjuk a keményre vert tojásfehérje habot,
  • végül a maradék tésztát ráreszeljük a tetejére,
  • kb. 40 perc alatt készre sütjük,
  • kihűlés után szeleteljük.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Kornics-Ujvári Veronikának!

További almás finomságok

  • 143
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 143
  •  
  • 10
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás