Almás palacsinta, az őszi kedvenc

Gyerekként az alma nem tartozott a kedvenc gyümölcseim közé. Csak úgy nyersen nem voltam hajlandó megenni. Az almás palacsinta azonban bármikor jöhetett, csakúgy, mint a sült alma, vagy az almakompót. Az almaszeletek csodás ízt adnak a palacsintának, ráadásul a recept is gyors és egyszerű.

almás palacsinta

“Szervusztok! Új vagyok itt, eddig csak figyelgettem.🙂. Almás palacsintát sütöttem, a tésztájában van az alma. Fahéjas cukorral, és mákkal töltöttem. Mivel vastagok, ezért hajtogatom.” – ajánlotta figyeémünkbe olvasónk.

Almás palacsinta

Az almás palincstához hagyományos módon készítjük el a palacsintát, mint például a hortobágyi húsos palacsintához vagy a sütőben sült túrós palacsintához. Az alaptésztába még a sütés előtt belekeverjük az almát. Reszelt almát is tehetünk bele, de szerintem sokkal finomabb, ha vékony szeletekben kerül bele a gyümölcs.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 1 csipet só,
  • 5 dl szénsavas ásványvíz,
  • 7 dl tej,
  • 6 evőkanál étolaj a tésztába,
  • étolaj a sütéshez
  • 3-4 alma.


Elkészítése

  • a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és az ásványvizet keverőtálba tesszük,
  • simára keverjük,
  • apránként hozzáadjuk a tejet és a 6 evőkanál olajat,
  • a hozzávalókat alaposan összekeverjük,
  • az alámákat alaposan megmossuk,
  • a csumájukat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk,
  • az alamszeleteket belekeverjük a palacsintatésztába,
  • kiolajozzuk és felforrósítjuk a palacsintasütőt,
  • a serpenyőbe öntünk és gyors mozdulatokkal egyenletesen elterítünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta,
  • ha az első oldala megsült, megfordítjuk,
  • a másik oldalát is pirosra sütjük.

Fahéjas cukorral megszórva, azon melegében tálaljuk.

Naygon köszönjük a receptet Erdélyi Miklósné Áginak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 427
  • 82
  •  
  •  
  • 427
  •  
  • 82
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − tizenöt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás