Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert

Az almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert készítése az egyik legjobb dolog, ami a camembert sajttal történhet. Bár azért ne feledkezzünk meg a bújtatott camembertről és a csehek nagy kedvencéről a pácolt camembertről sem. A mennnyei finomságot az alma, a dió, a méz és a friss zsálya összhangja koronázza meg.

Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert

Almás-diós-mézes, fűszeres sült camembert

Készítettem már hasonlót, igaz akkor füge, dió és friss rozmaring volt a sztár….most almát, diót, friss zsályalevelet használtam. A fűszerezés ízlés szerint történhet, őrölt bors és méz volt napirenden nálam.
Így készítettem ezt az egyszerű, ám de mennyei finomságot….jó szívvel ajánlom!

Hozzávalók

  • 1 egész szögletes camembert sajt (személyenként 1 darab, lehet kerek is),
  • néhány főtt sonkaszelet (lehet nyers is!),
  • 1 alma héjastól, gerezdekre vágva,
  • 5-6 darab dió pucolva, gorombára vágva,
  • friss zsályalevelek,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1-2 evőkanál olívaolajm
  • méz, ízlés szerint.

Elkészítése

Egy kisebb sütőformát olívaolajjal megöntözünk, belehelyezzük a sajtot, késsel vágásokat ejtünk rajta és ebbe dugdossuk a negyedelt almaszeleteket, a darabolt diót, az összetekert sonkaszeleteket. Pici sóval megszórjuk, frissen borsot őrölünk rá, csíkokra vágott zsályalevelekkel megszórjuk. A sajt köré is minden hozzávalóból teszünk, végül mézet csorgatunk rá, ízlés szerint.


Forró sütőben, 200 fokon sütjük addig, hogy a sajt közepe megolvadjon, kicsorduljon a kérgéből és a dió, alma kissé megpiruljon…😋
Burgonyapürét készítettem mellé köretként.
Ízekben gazdag, zamatos, finom lakoma.
Egy pohár finom fehérbor dukál mellé… 😉
Jó étvágyat kívánok! 🙂

Nagyon köszönöm a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük