Sütőben sült túrós palacsinta

A sütőben sült túrós palacsinta másik közismert neve bécsi palacsinta. Csupán pár tökéletes palacsinta kell, egy kis túró töltelék, és már mehet is sütőbe, majd az éhes szájakba.

sült túrós palacsinta

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött finomság. A tészta ízesítése szerint édes vagy sós étel is lehet belőle. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és fogyasztják különböző formában önmagában vagy más ételek  körítéseként. Már a Római Birodalomban is ismerték. A palacsinta alaprecept ismeretében rengeteg ételt készíthetünk. Magyarországon a lekváros, kakaós, bodzás, Gundel, flódni és más édes változatok mellett a hortobágyi húsos palacsinta a legkedveletebb.

Sütőben sült túrós palacsinta

Turánné Szolnoki Valéria árulta el, hogy készül nála a sült túrós palacsinta.

“A szokásos módon palacsintákat sütök, majd megtöltöm a túrós töltelékkel.

Túrós töltelék:

500 g túrót áttörök. 2 tojást 3 evőkanál cukorral habosra kikeverek. Beleteszem az áttört túróba. Mazsolát, reszelt citrom héjat teszek bele, majd annyi tejfölt, hogy kenhető legyen.

Ezzel a krémmel töltöm a palacsintákat. Lerakom a jénai tepsibe, először hosszába, majd keresztbe. Aztán elkészített a tetejére az öntetet.

Öntet a tetejére:

Két tojást 2 kanál porcukorral jól kikeverek, belekeverek még 2 nagy pohár tejfölt. Néha még teszek egy kis plusz tejfölt. 

A palacsintákat leöntöm ezzel az öntettel és mehet a sütőbe. Addig sütöm, hogy a teteje szép pirosas színt kapjon.”

Nagyon köszönjük a receptet Turánné Szolnoki Valériának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás