Sütőben sült túrós palacsinta – bécsi palacsinta

A sütőben sült túrós palacsinta másik közismert neve bécsi palacsinta. Csupán pár tökéletes palacsinta kell, egy kis túró töltelék, és már mehet is sütőbe, majd az éhes szájakba.

sült túrós palacsinta

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött finomság. A tészta ízesítése szerint édes vagy sós étel is lehet belőle. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és fogyasztják különböző formában önmagában vagy más ételek  körítéseként. Már a Római Birodalomban is ismerték. A palacsinta alaprecept ismeretében rengeteg ételt készíthetünk. Magyarországon a lekváros, kakaós, bodzás, Gundel, flódni és más édes változatok mellett a hortobágyi húsos palacsinta a legkedveletebb.

Sütőben sült túrós palacsinta

Turánné Szolnoki Valéria árulta el, hogy készül nála a sült túrós palacsinta.

„A szokásos módon palacsintákat sütök, majd megtöltöm a túrós töltelékkel.

Túrós töltelék:

500 g túrót áttörök. 2 tojást 3 evőkanál cukorral habosra kikeverek. Beleteszem az áttört túróba. Mazsolát, reszelt citrom héjat teszek bele, majd annyi tejfölt, hogy kenhető legyen.

Ezzel a krémmel töltöm a palacsintákat. Lerakom a jénai tepsibe, először hosszába, majd keresztbe. Aztán elkészített a tetejére az öntetet.

Öntet a tetejére:

Két tojást 2 kanál porcukorral jól kikeverek, belekeverek még 2 nagy pohár tejfölt. Néha még teszek egy kis plusz tejfölt. 

A palacsintákat leöntöm ezzel az öntettel és mehet a sütőbe. Addig sütöm, hogy a teteje szép pirosas színt kapjon.”

Nagyon köszönjük a receptet Turánné Szolnoki Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük