Flódni palacsinta, laktató finomság

A flódni palacsinta egy igazán laktató finomság. Egy könnyű leves után második fogásnak is megteszi. 

flódni palacsinta

Illésné Nagy Mária mindennek megadja a módját. A Palacsinta világnapján mi mást készíthetett volna, mint palacsintát.

“A Palacsinta világnapja a keresztény egyházban a Húsvét előtti nagyböjt, húshagyó keddjére esik, amely a farsangi időszak lezárását is jelenti. Ezen a napon a maradék lisztből, tojásból, cukorból és vajból palacsintát sütöttek, megelőzve a kísértést a böjt alatt.
Én ma egy különlegesen finom palacsintát “dobtam” össze, fogadjátok szeretettel 
Palacsintarajongók biztosan szeretni fogják…
Desszertként vagy egy könnyű leves után fogyasztva tökéletes fogás.


Flódni palacsinta elkészítése

A szokásos módon kisütöttem a palacsintákat. Máktölteléket főztem, kihűtöttem.
Almatölteléknek most az előre elkészített, fagyasztott változatot használtam – csupán kivettem a fagyóból, felengedtem.
A túrótölteléket összekevertem.
Főztem egy zacskó vaníliapudingot 6 dl tej hozzáadásával, hogy mártás állagú legyen. Amikor kellően besűrűsödött, belekevertem 2 dkg vajat, hogy szép fényes legyen

A palacsinta kiterítettem, negyedrészére máktölteléket kentem, félbehajtottam, egyik felére (ahol alul a máktöltelék van) almatölteléket halmoztam.

flodni palacsinta

Ráhajtottam a palacsintát, középen felemeltem és a túrótöltelékkel megtöltöttem.
Meglocsoltam vaníliamártással, díszítettem…jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

  • 109
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 109
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás