Legjobb palacsinta receptek a palacsinta világnapjára

Palacsinta receptek sorát hoztam a legjobbakból válogatva a palacsinta világnapjára. Bizony, ennek a világszerte ismert és kedvelt, sósan és édesen is fogyasztott sült tésztának is van már világnapja. Még pedig nem fix dátumra esik, hanem farsang utolsó napján, a változó dátumú húshagyó kedden tartjuk.

flódni palacsinta

Legjobb palacsinta receptek

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik. Alapvetően liszt, tojás, só és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek.

Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle és ilyenkor szeletelve tálalják. Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként is. Számos nemzet vallja a maga specialitásának, ami annak köszönhető, hogy eredete egy közös pontba, a Római Birodalomig vezethető vissza. – írja a wikipédia egyéb más érdekességek mellett.

Na de nézzük a lényget, a legjobb palacsinta recepteket!

A recepteket a palacsinta nevére és a fotóra kattintva éred el.

Palacsinta alaprecept

palacsinta alaprecept

Almás palacsinta

almás palacsinta

Akácvirágos palacsinta

akácvirágos palacsinta

Bodzavirágos palacsinta

bodzás palacsinta

Sült túrós palacsinta

sült túrós palacsinta

Szent György-hegyi palacsinta

Szent György-hegyi palacsinta

Flódni palacsinta

flódni palacsinta

De jöjjön a sós változat. Az igazi magyar kedvenc.

Hortoágyi húsos palacsinta

hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Végül álljon itt az amerikai változat.

Amerikai palacsinta

Köszönöm a megosztásokat!
  • 183
  • 12
  •  
  •  
  • 183
  •  
  • 12
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük