Sajtgombóc leves receptje
A sajtgombóc leves nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető. Ünnepi alkalmakra is kiváló választás, biztos, hogy a család kedvence lesz.
Wolf Márta ajánlása: “Nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető. Nálunk sokszor ez a karácsonyi leves.”
Sajtgombóc leves hozzávalói
- 2 liter tyúkhúsleves (kockából -is- lehet csinálni),
- 2 db kempingsajt (műanyag fehér henger formájú sajtkrém),
- 2 evőkanál gríz,
- 2 egész tojás,
- kb. 20 dkg reszelt sajt (trappista vagy hasonló).
Elkészítése
- a húslevest felforraljuk,
- a 2 db kempingsajtot belenyomjuk,
- simára elkeverjük,
- legalább 10 percig lassan forraljuk,
- a grízt, tojásokat és a reszelt sajtot összekeverjük,
- gyúrjuk,
- kb. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle a kezünkkel,
- beletesszük a forrásban lévő levesbe,
- ha feljönnek a tetejére kész a leves.
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!