Sajtgombóc leves receptje

A sajtgombóc leves nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető. Ünnepi alkalmakra is kiváló választás, biztos, hogy a család kedvence lesz.

sajtgombóc leves

Wolf Márta ajánlása: “Nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető. Nálunk sokszor ez a karácsonyi leves.”

Sajtgombóc leves hozzávalói

  • 2 liter tyúkhúsleves (kockából -is- lehet csinálni),
  • 2 db kempingsajt (műanyag fehér henger formájú sajtkrém),
  • 2 evőkanál gríz,
  • 2 egész tojás,
  • kb. 20 dkg reszelt sajt (trappista vagy hasonló).

Elkészítése

  • a húslevest felforraljuk,
  • a 2 db kempingsajtot belenyomjuk,
  • simára elkeverjük,
  • legalább 10 percig lassan forraljuk,
  • a grízt, tojásokat és a reszelt sajtot összekeverjük,
  • gyúrjuk,
  • kb. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle a kezünkkel,
  • beletesszük a forrásban lévő levesbe,
  • ha feljönnek a tetejére kész a leves.

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

hét + 5 =