Sajtkrémleves sült zöldségszalmával

A sajtkrémleves nekem is az egyik kedvencem. Sült zöldségszalmát még sosem készítettem, de el tudom képzelni, hogy még ezzel megfejelve még fenségesebb lehet az ízletes leves. 

 

sajtkrémleves sült zöldségszalmával

Illésné Nagy Mária ajánlása: “Ízletes, finom krémlevest ajánlok a figyelmetekbe. Bármilyen fajta sajttal készíthető. Nagyon finom, ízekben gazdag krémleves, amit nemcsak látványban, ízben is feldob az olajban sült sárgarépa és cukkiniszalma. Tegyetek egy próbát Ti is!

Sajtkrémleves sült zöldségszalmával hozzávalói

Leveshez:

  • 5 dkg vaj,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 duci gerezd fokhagyma,
  • 8 dl zöldségleves (lehet kockából is),
  • 20 dkg sajt (tetszőleges fajta, többféle, vegyesen is használható),
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 2 tojássárgája.

Zöldségszalmához:

  • cukkini,
  • sárgarépa,
  • olaj a sütéshez,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

Sajtkrémleves sült zöldségszalmával elkészítése

  • a vajat egy fazékban felolvasztjuk,
  • a lisztet hozzáadjuk, megfuttatjuk,
  • levesszük a tűzről, 
  • a fokhagymát áttörve beletesszük,
  • felöntjük forró zöldséglevessel,
  • visszatesszük a tűzre,
  • egy habverővel simára keverjük,
  • ha felforrt beletesszük a kis darabokra vágott/morzsolt sajtot,
  • lassú tűzön főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad,
  • sóval, frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük,
  • a tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel,
  • egy merőkanálnyit hozzáadunk a forró levesből,
  • elkeverjük, ezután öntjük a leveshez,
  • egyet forralunk rajta, kóstolunk, sózunk, ha szükséges, 
  • a sárgarépából és cukkiniból speciális eszközzel, reszelővel (ennek híján éles késsel) vékony szalmaszálakat készítünk/vágunk,
  • olajat forrósítunk, ebben kis adagokban ropogósra kisütjük a zöldségszálakat,
  • papírkéztörlőre kiszedjük.

A forró levest tálaljuk, megszórjuk a sült zöldségszalmával, pici borsot őrlünk rá. Friss pirítóst kínálhatunk mellé. Érdemes elkészíteni!
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További finom levesek

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 10 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás