Gyors és extra finom amerikai palacsinta

Az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket szeretem leginkább. Ha még a hozzávalók is olyanok, amik szinte állandóan megtalálhatók otthon, akkor az maga a csúcs. Hirtelen betoppanó váratlan vendég sem okoz gondot, ha van egy gyors recept. Az amerikai palacsinta ilyen.

 

 

A recept és a fotó Wolf Mártától származik, aki a Facebookon osztotta meg az amerikai palacsinta receptjét. Gyors, egyszerű és mutatós. Az ízről egyelőre még nem tudok nyilatkozni, mert még nem próbáltam ki, de hamarosan sor kerül rá. Többen viszont állítják, hogy nagyon finom.

 

Amerikai palacsinta hozzávalói:

20 dkg liszt,

1 tojás,

150 ml joghurt,

2-3 ek cukor, egy kiskanál szódabikarbóna,

1,5 dl tej,

só,

olaj.

Amerikai palacsinta elkészítése:

  • Összekeverni először a lisztet, sót, szódabikarbónát és a cukrot.
  • Hozzáadagolni apránként a joghurtot, tojást és a tejet.
  • Sűrű tésztát kell kapni!
  • Egy nagyobb palacsintasütőben - teflonos - egyszerre négyet sütöttem.
  • Pár pillanat egy-egy oldala. Szépen megemelkedik, puha, mint egy piskóta.
  • Csak befőttel, vagy friss gyümölcsökkel is fincsi, de nekem most csak egyszerű baracklekvár volt itthon.

 

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Brutálisan finom és egyszerű túrófánk

🌷 Mennyei meggyes sütemény egyszerűen

🌷 Ingyen letölthető receptkönyv

🌷 Napraforgó kalács fázisfotókkal

🌷 Házi zserbó sok töltelékkel, elronthatatlanul

🌷 Brutálisan finom és egyszerű kapucíner szelet 

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − hat =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás