Köménymagos kifli

A köménymagos kiflinél kevés egyszerűbb sós sütemény létezik. Gyorsnak csak azért nem nevezhető, mert az összeállított tésztát keleszteni kell. Az olvasói bevált recept talán a te gyerekkorod, a nagymama kiflijének “elveszett” ízét is visszahozza.

köménymagos kifli

Köménymagos kifli hozzávalói

  • 40 dkg liszt,
  • 15 dkg zsír,
  • 1 deci tejföl,
  • 1 deci tej,
  • 1 deka élesztő,
  • 1 kanál cukor,
  • só,
  • tojás a megkenéshez,
  • köménymag a tetejére

Köménymagos kifli elkészítése

  • az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,
  • a lisztet a zsírral elmorzsoljuk,
  • hozzáadjuk a tejfölt,
  • majd az élesztős tejet, sót,
  • könnyű tésztának összeállítjuk,
  • 8 cipóra osztjuk,
  • 1 órát pihentetjük, kelesztjük,
  • a cipókat kinyújtjuk,
  • mindegyiket 6 felé vágjuk,
  • felsodorjuk kiflinek,
  • tojással megkenjük,
  • köménymaggal megszórjuk,
  • pirosra sütjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönöm Mihály Klárának a kitűnő receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × három =