Hamis hájas kifli házi lekvárral

Falun felnőve természetes volt, hogy a disznóvágás egyik évben sem maradhat el. A sok finomság között volt a sertésháj is, amiből aztán finom lekváros kiflit készítettünk. Most, hogy már nem olyan egyszerű sertéshájhoz hozzájutni, kicsit módosítottunk a recepten és margarinnal készítjük. Így készül a hamis hájas kifli.

Hamis hájas kifli 

Hamis hájas kifli hozzávalói

  • 1/4 kg háj vagy 1/4 kg margarin
  • 1/2 kg liszt,
  • 1 dkg élesztő,
  • kis tej,
  • kis cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 pohár tejföl,
  • 1 csipet só,
  • kemény lekvár a töltéshez
  • vaníliás cukor,
  • porcukor.

Hamis hájas kifli elkészítése

  • az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk,
  • a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk,
  • belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt,
  • jól összedolgozzuk,
  • a tésztát 8 részre osztjuk és apró cipókat formálunk belőlük,
  • a cipókat egy órán át pihentetjük,
  • a cipókat egyenként kinyújtjuk és 8 részre vágjuk,

Hamis hájas kifli

  • a háromszögeket megtöltjük kemény házi lekvárral,
  • kifliket formálva feltekerjük,
  • közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük,
  • még melegen vanília cukros porcukorban megforgatjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Ha ismerős a süti, az nem a véletlen műve, az idén ezt vittem a Balkonada találkozóra.

+1 Tipp:

Ha van rá lehetőséged, margarin helyett hájjal készítsd. Lekvár helyett kerülhet bele dió vagy mák is.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás