Hamis hájas kifli házi lekvárral

Falun felnőve természetes volt, hogy a disznóvágás egyik évben sem maradhat el. A sok finomság között volt a sertésháj is, amiből aztán finom lekváros kiflit készítettünk. Most, hogy már nem olyan egyszerű sertéshájhoz hozzájutni, kicsit módosítottunk a recepten és margarinnal készítjük.

Hamis hájas kifli 

Hamis hájas kifli hozzávalói 

  • 1/4 kg háj vagy 1/4 kg margarin  
  • 1/2 kg liszt, 
  • 1 dkg élesztő,
  • kis tej,
  • kis cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 pohár tejföl,
  • 1 csipet só,
  • kemény lekvár a töltéshez
  • vaníliás cukor,
  • porcukor.

Hamis hájas kifli elkészítése

  • az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk,
  • a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk,
  • belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt,
  • jól összedolgozzuk,
  • a tésztát 8 részre osztjuk és apró cipókat formálunk belőlük,
  • a cipókat egy órán át pihentetjük,
  • a cipókat egyenként kinyújtjuk és 8 részre vágjuk,

Hamis hájas kifli

 

  • a háromszögeket megtöltjük kemény házi lekvárral,
  • kifliket formálva feltekerjük,
  • közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük,
  • még melegen vanília cukros porcukorban megforgatjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Ha ismerős a süti, az nem a véletlen műve, az idén ezt vittem a Balkonada találkozóra.

 

+1 Tipp:

Ha van rá lehetőséged, margarin helyett hájjal készítsd. Lekvár helyett kerülhet bele dió vagy mák is.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 205
  •  
  •  
  • 54
  •  
  •  
  • 205
  •  
  •  
  • 54
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 + 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás