Házi foszlós sóskifli receptje

Egyre többen sütik saját maguk otthon a kenyeret vagy a péksüteményeket. A házi foszlós sóskifli szuper választás, ha friss péksüteménnyel kényeztetnénk a családot. Nagyon gyorsan készül, egyszerű és finom. A család minden tagját leveszi a lábáról.

házi foszlós sóskifli

Baráth Rozáliától kaptuk a receptet. “Eddigi legtökéletesebb “tejes” kiflit sütöttem ma. Nagyon egyszerű és nagyon finom.

Házi foszlós sóskifli hozzávalói – 16 kiflihez

  • 70 dkg finom liszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • 5 dkg olvasztott margarin,
  • 2 teáskanál só,
  • 2 teáskanál cukor,
  • 5 dl langyos tej,
  • olvasztott margarin a kenéshez,
  • tej a kenéshez
  • durva só, szezámmag vagy búzakorpa a tetejére.

Elkészítése

  • a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt,
  • a másik fele tejbe beleteszem a margarint,
  • a liszthez adom a sót,
  • először az élesztős tejet öntöm a liszthez,
  • majd a margarinos tejet,
  • 10-15 percig dagasztom, míg elválik a tészta a táltól,
  • letakarom,
  • duplájára kelesztem,
  • 2 cipót gyúrok belőle,
  • majd fél cm vastagra nyújtom,
  • megkenem a tésztát olvasztott margarinnal,
  • 8 cikkre vágom,
  • feltekerem,
  • addig hagyom pihenni, míg nem nőnek meg szinte duplájára,
  • tejjel megkenem a tetejét,
  • megszórom sóval, szezámmaggal vagy búzakorpával,
  • 10 perc alatt előmelegítem a sütőt 200 fokra, majd 15 perc alatt megsütöm,
  • mikor megsült, bekenem a tetejét tejjel,
  • ruhával letakarva hagyom kihűlni.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Baráth Rozáliának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 − egy =