Házi foszlós sóskifli receptje
Egyre többen sütik saját maguk otthon a kenyeret vagy a péksüteményeket. A házi foszlós sóskifli szuper választás, ha friss péksüteménnyel kényeztetnénk a családot. Nagyon gyorsan készül, egyszerű és finom. A család minden tagját leveszi a lábáról.
Baráth Rozáliától kaptuk a receptet. “Eddigi legtökéletesebb “tejes” kiflit sütöttem ma. Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Házi foszlós sóskifli hozzávalói – 16 kiflihez
- 70 dkg finom liszt,
- 5 dkg élesztő,
- 5 dkg olvasztott margarin,
- 2 teáskanál só,
- 2 teáskanál cukor,
- 5 dl langyos tej,
- olvasztott margarin a kenéshez,
- tej a kenéshez
- durva só, szezámmag vagy búzakorpa a tetejére.
Elkészítése
- a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt,
- a másik fele tejbe beleteszem a margarint,
- a liszthez adom a sót,
- először az élesztős tejet öntöm a liszthez,
- majd a margarinos tejet,
- 10-15 percig dagasztom, míg elválik a tészta a táltól,
- letakarom,
- duplájára kelesztem,
- 2 cipót gyúrok belőle,
- majd fél cm vastagra nyújtom,
- megkenem a tésztát olvasztott margarinnal,
- 8 cikkre vágom,
- feltekerem,
- addig hagyom pihenni, míg nem nőnek meg szinte duplájára,
- tejjel megkenem a tetejét,
- megszórom sóval, szezámmaggal vagy búzakorpával,
- 10 perc alatt előmelegítem a sütőt 200 fokra, majd 15 perc alatt megsütöm,
- mikor megsült, bekenem a tetejét tejjel,
- ruhával letakarva hagyom kihűlni.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Baráth Rozáliának!