Vajas, sós kifli köménymaggal

Vajas, sós kifli köménymaggal otthon is elkészíthető. Már a sütés alatt kellemes illat tölti meg a konyhát. 

vajas, sós kifli köménymaggal

Vajas, sós kifli köménymaggal hozzávalói

  • 500 g búza finomliszt, fele rétesliszt,
  • 150 ml langyos tej,
  • 1 kávéskanál kristálycukor,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 db tojás,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 25 g élesztő,
  • 2 db főtt burgonya, én nyersen reszelem bele,
  • 2 evőkanál tejföl.

Vajas, sós kifli köménymaggal elkészítése

  • a hozzávalókat megdagasztom,
  • kelesztem,
  • mielőtt feltekerem, bekenem a tésztát vajjal, vagy olíva olajjal,
  • kifliket formázok,
  • előmelegített sütőben megsütöm.

Ngyon köszönjük a receptet Baráth Rozáliának!

  • 113
  •  
  • 12
  •  
  •  
  • 113
  •  
  • 12
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 7 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás