Gombás-tejszínes csirkeleves receptje

Ahogy egy kis rutint szerez az ember a konyhában, rögtön elkezd kísérletezni. Nem ragaszkodik szigorúan az előírásokhoz, hanem bátran újragondolja a recepteket és család ízlésére igazítja. Illésné Nagy Mária az újságban olvasott gombás-tejszínes csirkeleves recepjét reformálta meg egy kicsit.

gombás-tejszínes csirkeleves

Illésné Nagy Mária: “A csirkeragu leves “kistestvére”, kb. 30 perc alatt elkészül és nagyon finom! 😋
A gomba ízlés szerint bármilyen fajta lehet, akár vegyes válogatás is. Finom zöldséges, csirkehússal készült leves, amit a végén tejszínnel teszünk még gazdagabbá. A Nők Lapja Konyha 2016/02 számában olvastam a receptet, amit saját ízlésre kicsit átalakítottam. Jó étvágyat kívánok!”

Gombás-tejszínes csirkeleves hozzávalói🍲🥄

  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 1 szál fehérrépa,
  • 1 ujjnyi széles darabka karalábé,
  • 30 dkg gomba (csiperke, shiitake…stb),
  • 3 közepes burgonya,
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • só,
  • bors,
  • 1 Maggi tyúkhúsleves kocka,
  • 1 kisebb paradicsom,
  • 1/2 tv paprika,
  • 3 dl tejszín,
  • fél csokor petrezselyem zöldje,
  • 1 – 2 szál újhagyma felkarikázva, a végén hozzáadva.

Gombás-tejszínes csirkeleves elkészítése

  • a hagymát kockákra vágjuk,
  • az olajon megpirítjuk,
  • a fokhagymát szintén apróra vágjuk,
  • rövid ideig együtt pirítjuk,
  • a sárgarépát, fehérrépát, karalábét kockákra vágjuk,
  • a hagymával együtt lepirítjuk,
  • ezután a szeletelt gomba kerül bele,
  • kevergetjük amíg a leve elfő,
  • hozzáadjuk a kockákra felvágott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk,
  • kockára vágott burgonya is belekerül,
  • sózzuk, borsozzuk,
  • beledobjuk a paradicsomot, paprikát,
  • felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel,
  • addig főzzük amíg minden megpuhul,
  • a tejszínt hozzáöntjük és már csak egyet forralunk rajta,
  • a végén beleszórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét,
  • ha szükséges ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor újhagymakarikákkal megszórjuk.
Citromot kínálhatunk hozzá.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További leves receptek

  • 195
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 195
  •  
  • 10
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenkettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás