Tzazikivel töltött paradicsom

Tzazikivel töltött paradicsom receptet hoztam. Bár hogy receptet az egy kicsit túlzás. Ugyanis ez csupán egy ötlet, amivel a megbolondíthatjuk a tzatzikit vagy ha úgy tetszik a paradicsomot.

Tzazikivel töltött paradicsom

A nyár a könnyű ételeké. Ilyenkor a szervezet a nehéz, zsíros ételek helyett inkább könnyű, egyszerű ételeket, a salátákat kívánja. S micsoda szerencse, épp ebben az időszakban teremnek a legfinomabb zöldségek is a kertben. Már egy-két zöldségből is percek alatt csoda kaját rittyenthatünk. Nem kell órákig a tűzhely mellett állni és ráadásul még egészségesek is ezek a saláták.

Tzazikivel töltött paradicsom

Nagy paradicsom és uborka imádó vagyok. Naná, hogy a kettő párosítása is bejön. Szoktam vegyes, ecetes nyári salátát is készíteni és imádom a görögsalátát is. Mindkettőbe bőven teszek uborkát is és paradicsomot is.

A négy négyzetméteres erkélyemen az idén is neveltem bioparadicsomokat, így egyik nap gyorsan összedobtam egy tzatziki salátát, majd ezekkel megtöltöttem a paradicsomokat. Jaj és hogy mi lett még az erkélyen nevelt paradicsomaimmal(ból), azt itt megnézheted.

Elkészítése

  • készítsünk tzatzikit, azaz görög uborkasalátát,
  • a paradicsomok belsejét óvatosan vájjuk ki,
  • töltsük meg a paradicsomokat a joghurtos uborkasalátával,
  • tetejét díszítsük kaporral,
  • tegyük pár órára a hűtőbe,
  • grillezett húsok mellé tálaljuk.

Szerintem ez szuper lesz kerti partihoz vagy vendégváráshoz is pl. a csirkemell gyros mellé.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük