Tzazikivel töltött paradicsom
Tzazikivel töltött paradicsom receptet hoztam. Bár hogy receptet az egy kicsit túlzás. Ugyanis ez csupán egy ötlet, amivel a megbolondíthatjuk a tzatzikit vagy ha úgy tetszik a paradicsomot.
A nyár a könnyű ételeké. Ilyenkor a szervezet a nehéz, zsíros ételek helyett inkább könnyű, egyszerű ételeket, a salátákat kívánja. S micsoda szerencse, épp ebben az időszakban teremnek a legfinomabb zöldségek is a kertben. Már egy-két zöldségből is percek alatt csoda kaját rittyenthatünk. Nem kell órákig a tűzhely mellett állni és ráadásul még egészségesek is ezek a saláták.
Tzazikivel töltött paradicsom
Nagy paradicsom és uborka imádó vagyok. Naná, hogy a kettő párosítása is bejön. Szoktam vegyes, ecetes nyári salátát is készíteni és imádom a görögsalátát is. Mindkettőbe bőven teszek uborkát is és paradicsomot is.
A négy négyzetméteres erkélyemen az idén is neveltem bioparadicsomokat, így egyik nap gyorsan összedobtam egy tzatziki salátát, majd ezekkel megtöltöttem a paradicsomokat. Jaj és hogy mi lett még az erkélyen nevelt paradicsomaimmal(ból), azt itt megnézheted.
Elkészítése
- készítsünk tzatzikit, azaz görög uborkasalátát,
- a paradicsomok belsejét óvatosan vájjuk ki,
- töltsük meg a paradicsomokat a joghurtos uborkasalátával,
- tetejét díszítsük kaporral,
- tegyük pár órára a hűtőbe,
- grillezett húsok mellé tálaljuk.
Szerintem ez szuper lesz kerti partihoz vagy vendégváráshoz is pl. a csirkemell gyros mellé.