Cukkini főzelék receptje

A cukkini főzelék egy könnyű és egészséges étel, amely gazdag tápanyagokban, alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, és könnyen elkészíthető. Emellett alacsony szénhidráttartalma miatt is ideális lehet azoknak, akik diétáznak vagy szénhidrátot számolnak. Már itt is egy egyszerű recept a cukkini főzelék elkészítéséhez.

egy tányér cukkini főzelék sült kolbásszal

Cukkini főzelék receptje

A cukkini egyszerűen termeszthető zöldség és nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Nagy előnye, hogy gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, például C-vitaminban, K-vitaminban, B-vitaminokban és mangánban.

Hozzávalók

  • 4-5 közepes méretű cukkini
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt (vagy gluténmentes liszt alternatívaként)
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej (vagy növényi tej alternatívaként)
  • ízlés szerint kapor vagy petrezselyem, ízlés szerint.

Cukkini főzelék elkészítése

  • A cukkinit megmossuk, meghmőzni nem kell, héjastól vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk.
  • Felaprítjuk a vöröshagymát.
  • Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  • Rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd keverjük össze, és pirítsuk még egy-két percig. Vigyázzunk, hogy a liszt ne égjen meg.
  • Adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, és alaposan keverjük össze,
  • Pároljuk további néhány percig.
  • Öntsük fel a vízzel és a tejjel, majd adjunk hozzá a sót és borsot és a kaprot vagy a petrezselymet ízlés szerint.
  • Fedjük le a serpenyőt, és főzzük a cukkinit közepes hőfokon kb. 15-20 percig, amíg a cukkini megpuhul.

Amikor a cukkini főzelék készen van, ellenőrizzük az ízét, és szükség szerint ízesítsünk utána.

Tipp: Adhatunk hozzá tejfölt is, ami még selymesebbé teszi a főzelék ízét.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Bedi Istvánnénak!

Legjobb cukkinis ételek receptje

A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható. Leves, főétel, sőt még sütemény is készíthető belőle. Fagyaszthatjuk vagy akár többféleképpen tartósítahatjuk is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük