Magos rudacskák – sós rágcsa

A magos rudacskák voltak a múlt heti Balkonada találkozó egyik sztárjai. Igen, jól látod, a találkozóról a növények mellett idén se hiányoztak a sütemények.

 

magos rudacskák

 

Farkas Ancsa kókuszos virágsütije mellé magos rudacskákat is készített, aminek a receptjét is közkincsé tette: “Kedves csereberés lányok. Többen kértétek tőlem a magos rudacskák receptjét. Ígéretem szerint most közzé teszem, aki szeretné, mentse el.

Magos rudacskák hozzávalói

  • 70 dkg finomliszt,
  • 50 dkg margarin,
  • 3 púpos teáskanálsó,
  • 1 evőkanál 10% ecet,
  • 6 evőkanál víz,
  • tojás a megkenéshez.

Magos rudacskák hozzávalói

  • az egészet összegyúrom (én késes aprítóban szoktam),
  • egy éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni,
  • másnap vékonyra (1-2 mm) nyújtom,
  • tojás fehérjével vagy felvert egész tojással megkenem,
  • megszórom a magokkal, vagy reszelt sajttal.
  • még egyszer áthengerítem, hogy a magok ne hulljanak le róla,
  • derelyevágóval, vagy pizzavágóval vékony csíkokra vágom,
  • 190 fokos sütőben 10-11 perc alatt megsütjük.

A magok: lenmag, szezámmag, hántolt napraforgó, kevés köménymag, pici só keveréke. Tetszés szerint variálható.

Sajt: Legfinomabb a csedár, vagy valamilyen karakteresebb ízű sajt. A kinyújtott tésztára reszeld rá közvetlenül, akkor nem csomósodik rá, és bármennyire is szereted, nem szabad nagyon sokat tenni rá, mert nem lesz jó. Éppen csak ami ellepi.

Vendégvárásra kitűnő, mert napokkal előbb elkészíthető, semmit sem veszít az ízéből, és a frissességéből sem. Akár 3 hétig is eláll. Bár rengeteg lesz belőle, érdemes másfél-két adagot készíteni egyszerre.

Fogyasszátok jó étvággyal!

Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának!

ó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 45
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 45
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás