Magos rudacskák – sós rágcsa
A magos rudacskák vendégvárásra is kitűnőek. Napokkal előbb elkészíthető, semmit sem veszít az ízéből, és a frissességéből sem. Akár 3 hétig is eláll.
Farkas Ancsa kókuszos virágsütije mellé magos rudacskákat is készített, aminek a receptjét is közkincsé tette: „Kedves csereberés lányok. Többen kértétek tőlem a magos rudacskák receptjét. Ígéretem szerint most közzé teszem, aki szeretné, mentse el.
Magos rudacskák hozzávalói
- 70 dkg finomliszt,
- 50 dkg margarin,
- 3 púpos teáskanálsó,
- 1 evőkanál 10% ecet,
- 6 evőkanál víz,
- tojás a megkenéshez.
Elkészítése
- az egészet összegyúrom (én késes aprítóban szoktam),
- egy éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni,
- másnap vékonyra (1-2 mm) nyújtom,
- tojás fehérjével vagy felvert egész tojással megkenem,
- megszórom a magokkal, vagy reszelt sajttal.
- még egyszer áthengerítem, hogy a magok ne hulljanak le róla,
- derelyevágóval, vagy pizzavágóval vékony csíkokra vágom,
- 190 fokos sütőben 10-11 perc alatt megsütjük.
A magok: lenmag, szezámmag, hántolt napraforgó, kevés köménymag, pici só keveréke. Tetszés szerint variálható.
Sajt: Legfinomabb a csedár, vagy valamilyen karakteresebb ízű sajt. A kinyújtott tésztára reszeld rá közvetlenül, akkor nem csomósodik rá, és bármennyire is szereted, nem szabad nagyon sokat tenni rá, mert nem lesz jó. Éppen csak ami ellepi.
Vendégvárásra kitűnő, mert napokkal előbb elkészíthető, semmit sem veszít az ízéből, és a frissességéből sem. Akár 3 hétig is eláll. Bár rengeteg lesz belőle, érdemes másfél-két adagot készíteni egyszerre.”
Fogyasszátok jó étvággyal!
Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának és a fotót Wolf Mártának!
Jó étvágyat!