Sáfrányos korhely halleves receptje

A sáfrányos korhely halleves is egy olyan étel, amit érdemes lenne minél gyakrabban fogyasztani. Hisz a hal nagyon egészséges étel és a halászlén, rántott pontyon, sült hekken kívül sokféle képen elkészíthető. Videón Jahni László, a Kisücsök séfje megmutatja, hogyan készül ez a remek fogás.

Sáfrányos korhely halleves tányéron

Sáfrányos korhely halleves receptje

A busa (Hypophthalmichthys) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának pontyalakúak (Cypriniformes) rendjébe, ezen belül a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó hal. Eredeti élőhelyük Kína, a Kárpát-medencében nem őshonosak. A 60-as évektől végzett rendszeres telepítések miatt a magyarországi folyókban és néhol tavakban két faj, a pettyes busa és a fehér busa is gyakran előfordul. Természetes körülmények között a fehér busa már hazánkban is szaporodik.

Hozzávalók

  • 60 dkg busa (filé)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítése

  • A halfilét 3×3 cm-es darabokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  • Közben kevés forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát, gyökeret, együtt pirítjuk.
  • Rádobjuk a kinyomkodott káposztát, a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.
  • Ezután beletesszük a halakat és 15-20 percig lassú tűzön tovább főzzük. Sóval ízesítjük.
  • A végén néhány kanál levesben elkevert tejföllel mégegyszer átforraljuk.

Sáfrányos korhely halleves videón

A videón Jahni László, a Kisücsök séfje mutatja meg, hogyan készül ez a remek fogás.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük