Gazdag tokány sertés és csirkehúsból

A bármilyen tésztakörettel tálalható gazdag tokány sertés és csirkehúsból készül. Különleges ízét a füstölt szalonna és kolbász, valamint a savanyú uborka valamint a fűszerek adják meg. Az egyszerű receptből gyorsan elkészíthető a finom húsétel.

gazdag tokány

Gazdag tokány receptje

“A tokány számtalan variációban készíthető, bármilyen ízesítőt, fűszert, hozzáadott alapanyagot használhatunk hozzá. Bátran lehet variálni, kísérletezni. A húst pároljuk, nem pirítjuk.

Megmutatom milyen hozzávalókat használtam fel….készítettem el: gazdagon ízesítve.” – ezekkel a szavakkal ajánlotta figyelmünkbe az egyszerű receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg füstölt mangalica szalonna
  • 1 szál füstölt száraz kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 3 darab savanyú uborka
  • só ízlés szerint
  • fél-fél mokkáskanál őrölt bors, őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt csemege piros paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 dl tejszín

Gazdag tokány elkészítése

  • A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, egy serpenyőben együtt zsírjára sütjük.
  • Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, kicsit megfonnyasztjuk.
  • A tv paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk és a hagymás alaphoz adjuk, átkeverjük.
  • A húsokat csíkokra vágjuk, hozzákeverjük.
  • Sóval, borssal, őrölt köménnyel, piros paprikával, mustárral, áttört fokhagymával fűszerezzük.
  • Lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, sűrű szaftja lesz, közben hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott savanyú uborkát. Ha nem engedne elég levet, adjunk hozzá kevés vizet (lehet keveset a savanyú uborka levéből is tenni hozzá).
  • Ha megpuhult a hús, a tejszínt hozzáöntjük, összeforraljuk, besűrítjük.

Tésztát főztem mellé, forrón tálaltam a finom szaftos tokányt.

Jó szívvel ajánlom az elkészítését.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

További tokány receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc − nyolc =