Zsíroskenyér torta
Ki mondta, hogy egy torta csak édes lehet? Vannak, akik sokkal jobban szeretik a sós ízeket, mint az édeseket. Jó meglepetés részükre a zsíroskenyér torta. Nagy előnye, hogy a bor és a sör is jobban fogy rá, mint egy édes, krémes változatra.
Zsíroskenyér torta készítése
A nincs is egyszerűbb és nagyszerűbb kaja mint egy zsíroskenyér ropogós hagymával, vagy ahogy régen hívtuk zsírosdeszka.
Ujvári-Kordics Veronika hozta a nem mindennapi ötletet:
„Sógorom születésnapjára készítettem, ne csak édes süteményből kapjon tortát. Az elkészítés fázisai miatt osztottam meg így a receptemet Ha gondoljátok érdemes kipróbálni, hiszen nem csak a férfiak körében aratott sikert
Hozzávalók
- 10 szelet kenyér,
- 8-9 evőkanál sertészsír,
- 1 fej lilahagyma,
- ízlés szerint kis csokor snidling,
- 20 szelet kígyóuborka (kb. 20 vékony szelet),
- 20 szelet kápia paprika (vékony szelet),
- ízlés szerint só.
Zsíroskenyér torta elkészítése
- az uborkát, a snidlinget, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk,
- a tortaforma aljába elhelyezzük a kenyérszeleteket,
- megzsírozzuk, sózzuk,
- az első réteget megszórjuk snidlinggel,
- rátesszük az uborkaszeleteket,
- egy következő kenyérréteggel lezárjuk,
- újabb zsírozás, sózás,
- majd a paprikaszeleteket tesszük a kenyér tetejére,
- lefedjük egy újabb réteg kenyérrel,
- a kenyértorta tetejét zsírozzuk, sózzuk,
- lila hagymával díszítjük és megszórjuk a maradék snidlinggel.
Nagyon köszönjük az ötletet Ujvári-Kordics Veronikának!
A recept elkészítésének fázisfotóit megtalálod Veronika Cookpad oldalán.