Zsíroskenyér torta

Ki mondta, hogy egy torta csak édes lehet? Vannak, akik sokkal jobban szeretik a sós ízeket, mint az édeseket. Jó meglepetés részükre a zsíroskenyér torta. Nagy előnye, hogy a bor és a sör is jobban fogy rá, mint egy édes, krémes változatra.

zsíros kenyér torta

A nincs is egyszerűbb és nagyszerűbb kaja mint egy zsíroskenyér ropogós hagymával, vagy ahogy régen hívtuk zsírosdeszka.

Ujvári-Kordics Veronika hozta a nem mindennapi ötletet:

„Sógorom születésnapjára készítettem, ne csak édes süteményből kapjon tortát. Az elkészítés fázisai miatt osztottam meg így a receptemet  Ha gondoljátok érdemes kipróbálni, hiszen nem csak a férfiak körében aratott sikert 

Zsíroskenyér torta hozzávalói

  • 10 szelet kenyér,
  • 8-9 evőkanál sertészsír,
  • 1 fej lilahagyma,
  • ízlés szerint kis csokor snidling,
  • 20 szelet kígyóuborka (kb. 20 vékony szelet),
  • 20 szelet kápia paprika (vékony szelet),
  • ízlés szerint só.

Elkészítése

  • az uborkát, a snidlinget, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk,
  • a tortaforma aljába elhelyezzük a kenyérszeleteket,
  • megzsírozzuk, sózzuk,
  • az első réteget megszórjuk snidlinggel,
  • rátesszük az uborkaszeleteket,
  • egy következő kenyérréteggel lezárjuk,
  • újabb zsírozás, sózás,
  • majd a paprikaszeleteket tesszük a kenyér tetejére,
  • lefedjük egy újabb réteg kenyérrel,
  • a kenyértorta tetejét zsírozzuk, sózzuk,
  • lila hagymával díszítjük és megszórjuk a maradék snidlinggel.

Nagyon köszönjük az ötletet Ujvári-Kordics Veronikának!

A recept elkészítésének fázisfotóit megtalálod Veronika Cookpad oldalán.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük