Fűszerolaj készítése házilag

A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is lehet belőle. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle.

fűszerolaj készítése házilag

Fűszerolaj készítése

Sült húsokat, salátákat imádók konyhájából nem hiányozhat a fűszerolaj. A saját készítésű fűszerolajnak meg van az az előnye, hogy saját ízlésünk alapján adagolgatjuk a fűszereket hozzá és biztosak lehetünk a fűszerek származásában. Jó minőségű olívaolajba helyezzük el a szárított fűszernövény ágakat, darabokat. Dekoratív üvegbe töltve akár kedves karácsonyi ajándék is lehet belőle.

Ha van rá módunk, akkor saját termesztésű fűszernövényeket használjunk, hisz azoknál biztosak lehetünk abban, hogy vegyszerementesek.

Porga Júlia olvasónk elárulja, hogy készül nála a fűszerolaj.

“Mindhárom üvegben van bazsalikom, majoránna, színes bors, babérlevél, fokhagyma. Az egyikbe kakukkfű, a másikba rozmaring, a harmadikba oregánó és chili paprika. Az olaj fele olíva, fele napraforgó, hogy bírja a sütést is. :).

Elkészítése roppant egyszerű. Egy alaposan elmosott üvegbe bele kell tenni a megtisztított fűszereket és fel kell önteni olajjal. Két naponta, meg kell keverni vagy rázni, de ez el is maradhat (én nem szoktam). 2 hét alatt szépen összeérnek az ízek, fogyasztásra kész.

Minden paradicsomos ételbe használom. Gyökérkenyérbe és pogácsába is belesütöm.”

Nagyon köszönjük Porga Júliának a kitűnő ötletet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 + tizenhat =