Krémtúró házilag – egyszerű desszert recept

Többnyire a legegyszerűbben elkészíthető ételek a legütősebbek. Mindenki kedvence, a krémtúró házilag is gyorsan elkészíthető.

krémtúró házilag

A túró egészséges és sokoldalúan használható, tehén-, juh- vagy kecsketejből készített alapanyag. A házi készítés során a tejet megaltatják, majd felmelegítik maximum 60 fokra. Forralni nem szabad, met attól keserű és száraz lesz a túró. A meleg masszát vászonruhába vagy gézkendőbe öntik és felakasztva hagyják lecsöpögni. A savó lecsöpög, a kendőben pedig ott marad a friss túró.

A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban lévő tejhez tejsavbaktériumokat adnak, hogy gyorsítsák alvadást. A tartályt felmelegítik, majd a savót leengedik, a túrót visszahűtik és a maradék savót kicsurgatják belőle.

Íze kissé savanykás. Leszűrése után puha, fehér darabkákból áll, sokféleképpen feldolgozható. tejből készítenek túrót.

Krémtúró házilag

Kordics-Újvári Veronika küldte az egyszerű túrós recept ötletét.

“Krémtúrót készítettem 

1 csomag vaníliás pudingot a leírás szerint elkészítettem. Hűlni hagytam, majd 25 dkg összetört túrót kevertem hozzá robotgéppel. Ízesíteni bármivel lehet. Én citromhéját és csavart levét tettem hozzá.

Csináltam rizzsel is. A túró helyett tejberizst főztem és azt tettem bele. A továbbiakban ugyan úgy tettem mint a túróval 

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

+1 Tipp: Mazsolával, friss vagy aszalt gyümölccsel tovább turbózhatjuk és fokozhatjuk az ízélményt.

Jó étvágyat kívánok!

További egyszerű túrós receptek

 

Tejbegríz sósan, túróval és tejföllel

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás