Krémtúró házilag – egyszerű desszert recept

Többnyire a legegyszerűbben elkészíthető ételek a legütősebbek. Mindenki kedvence, a krémtúró házilag is gyorsan elkészíthető. Önmagában is finom, de gyümölcsökkel dúsítva még fennségesebb. Már mutatom is, hogy készül.

krémtúró házilag

A túró, a finom és sokoldalú tejtermék

A túró egészséges és sokoldalúan használható, tehén-, juh- vagy kecsketejből készített alapanyag. A házi készítés során a tejet megaltatják, majd felmelegítik maximum 60 fokra. Forralni nem szabad, met attól keserű és száraz lesz a túró. A meleg masszát vászonruhába vagy gézkendőbe öntik és felakasztva hagyják lecsöpögni. A savó lecsöpög, a kendőben pedig ott marad a friss túró.

A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban lévő tejhez tejsavbaktériumokat adnak, hogy gyorsítsák alvadást. A tartályt felmelegítik, majd a savót leengedik, a túrót visszahűtik és a maradék savót kicsurgatják belőle.

Íze kissé savanykás. Leszűrése után puha, fehér darabkákból áll, sokféleképpen feldolgozható. tejből készítenek túrót.

Krémtúró házilag

Kordics-Újvári Veronika küldte az egyszerű túrós recept ötletét.

„Krémtúrót készítettem 

1 csomag vaníliás pudingot a leírás szerint elkészítettem. Hűlni hagytam, majd 25 dkg összetört túrót kevertem hozzá robotgéppel. Ízesíteni bármivel lehet. Én citromhéját és csavart levét tettem hozzá.

Csináltam rizzsel is. A túró helyett tejberizst főztem és azt tettem bele. A továbbiakban ugyan úgy tettem mint a túróval 

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

+1 Tipp: Mazsolával, friss vagy aszalt gyümölccsel tovább turbózhatjuk és fokozhatjuk az ízélményt.

Jó étvágyat kívánok!

További egyszerű túrós receptek

Ismét egy egyszerű és nagyszerű finomság, a túrós pogácsa receptjét osztotta meg velünk Vadady Mária. Ránéztem a fotóra, a receptre és rögtön tudtam, hogy ez nagy családi kedvenc lesz.

Sokan azért nem állnak neki sütni, mert úgy gondolják, nem érdemes egy-két személyre részére neki fogni. Egy tepsinyi mennyiség úgy sem fogyna el… Amikor a gyerekek, unokák már kirepülnek, sokan csak az ő látogatásukra időzítik a finomságok készítését. Pedig sütni kis mennyiséget is lehet. Wolf Márta sem látja naponta a gyerekeit, unokáit, de rendszeres süt kettőjüknek kis mennyiséget, így mindig van friss sütike. Most épp a kapros-túrós sütemény receptjét osztotta meg egy kis méretű tepsihez.

Bevallom, nekem még sosem jutott eszembe, hogy a tejbegríz sósan is finom lehet. A tejbegríz, ahogy én ismerem, édes és jó sok kakaóval, esetleg fahéjjal megszórt. A túróval és tejföllel készülő sós tejbegríz viszont egész jól hangzik, főleg a karácsonyi és újévi kajakóma után, amikor már elegünk van a húsból és az édes ízekből, és valami könnyebb ételre vágyunk.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük