Krémtúró házilag – egyszerű desszert recept

Többnyire a legegyszerűbben elkészíthető ételek a legütősebbek. Mindenki kedvence, a krémtúró házilag is gyorsan elkészíthető.

krémtúró házilag

A túró egészséges és sokoldalúan használható, tehén-, juh- vagy kecsketejből készített alapanyag. A házi készítés során a tejet megaltatják, majd felmelegítik maximum 60 fokra. Forralni nem szabad, met attól keserű és száraz lesz a túró. A meleg masszát vászonruhába vagy gézkendőbe öntik és felakasztva hagyják lecsöpögni. A savó lecsöpög, a kendőben pedig ott marad a friss túró.

A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban lévő tejhez tejsavbaktériumokat adnak, hogy gyorsítsák alvadást. A tartályt felmelegítik, majd a savót leengedik, a túrót visszahűtik és a maradék savót kicsurgatják belőle.

Íze kissé savanykás. Leszűrése után puha, fehér darabkákból áll, sokféleképpen feldolgozható. tejből készítenek túrót.

Krémtúró házilag

Kordics-Újvári Veronika küldte az egyszerű túrós recept ötletét.

“Krémtúrót készítettem 

1 csomag vaníliás pudingot a leírás szerint elkészítettem. Hűlni hagytam, majd 25 dkg összetört túrót kevertem hozzá robotgéppel. Ízesíteni bármivel lehet. Én citromhéját és csavart levét tettem hozzá.

Csináltam rizzsel is. A túró helyett tejberizst főztem és azt tettem bele. A továbbiakban ugyan úgy tettem mint a túróval 

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

+1 Tipp: Mazsolával, friss vagy aszalt gyümölccsel tovább turbózhatjuk és fokozhatjuk az ízélményt.

Jó étvágyat kívánok!

További egyszerű túrós receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

6 − 4 =