Krémtúró házilag – egyszerű desszert recept
Többnyire a legegyszerűbben elkészíthető ételek a legütősebbek. Mindenki kedvence, a krémtúró házilag is gyorsan elkészíthető.
A túró egészséges és sokoldalúan használható, tehén-, juh- vagy kecsketejből készített alapanyag. A házi készítés során a tejet megaltatják, majd felmelegítik maximum 60 fokra. Forralni nem szabad, met attól keserű és száraz lesz a túró. A meleg masszát vászonruhába vagy gézkendőbe öntik és felakasztva hagyják lecsöpögni. A savó lecsöpög, a kendőben pedig ott marad a friss túró.
A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban lévő tejhez tejsavbaktériumokat adnak, hogy gyorsítsák alvadást. A tartályt felmelegítik, majd a savót leengedik, a túrót visszahűtik és a maradék savót kicsurgatják belőle.
Íze kissé savanykás. Leszűrése után puha, fehér darabkákból áll, sokféleképpen feldolgozható. tejből készítenek túrót.
Krémtúró házilag
Kordics-Újvári Veronika küldte az egyszerű túrós recept ötletét.
„Krémtúrót készítettem
1 csomag vaníliás pudingot a leírás szerint elkészítettem. Hűlni hagytam, majd 25 dkg összetört túrót kevertem hozzá robotgéppel. Ízesíteni bármivel lehet. Én citromhéját és csavart levét tettem hozzá.
Csináltam rizzsel is. A túró helyett tejberizst főztem és azt tettem bele. A továbbiakban ugyan úgy tettem mint a túróval
Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!
+1 Tipp: Mazsolával, friss vagy aszalt gyümölccsel tovább turbózhatjuk és fokozhatjuk az ízélményt.
Jó étvágyat kívánok!