Kolbászos-spenótos penne – pikáns recept

Kolbászos-spenótos penne receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. Finomsága mellett nagy erénye, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül. Penne helyett másfajta tésztát is használhatunk hozzá.

Kolbászos-spenótos penne

“Ajánló, ötletadó…
Hűtőmustra után, rövid ideig tartó gondolkozás 🤔…azután már jár a kezem és mindjárt tálalhatunk👍 ..gyorsan, finomat!” – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.

Kolbászos-spenótos penne hozzávalói – 2 személyre

  • 30 dkg penne tészta,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 2 kis szál mangalica száraz kolbász vagy 1 nagy szál,
  • 1 csokor újhagyma (zöld szárával együtt),
  • 1 duci gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 kis chili paprika,
  • 12,5 dkg bébispenót,
  • 4 dl tejszín,
  • 15 dkg tofu (lehet füstölt tofut is használni!).

Elkészítése

  • a tésztát sós vízben 1 evőkanál olajjal megfőzzük fogkeményre (al dente),
  • amíg fő, előkészítjük a spenótot, lecsipkedjük a levélszárakat, megmossuk, leszárítjuk,
  • a szárazkolbász bőrét lehúzzuk (ha folyó víz alatt megdörzsöljük, könnyen lejön a bőre), vékony szeletekre vágjuk,
  • egy mélyebb serpenyőbe szórjuk,
  • kevergetve zsírjára sütjük,
  • az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk,
  • a fokhagymát pici darabokra vágjuk, a kolbászhoz adjuk, együtt sütjük,
  • ha megfonnyadt a hagyma, sózzuk, borsozzuk,
  • felöntjük tejszínnel, chili paprikával fűszerezzük,
  • a tofut kockákra vágjuk, beleszórjuk,
  • felforraljuk majd beleszórjuk a bébispenótot,
  • 1 – 2 perc alatt, néhányszor megkeverve összeforraljuk,
  • kóstolunk, ha szükséges fűszerezzük,
  • a megfőtt, leszűrt tésztát beleborítjuk, átkeverjük.

Azonnal, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! 🍴

Tipp: bármilyen fajta száraztészta használható hozzá

Naygon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás