Színeske sütemény – krémes finomság

A színeske sütemény nagyon krémes, nagyon finom és ahogy a neve sejteti színes. Ez utóbbi tulajdonságát a háromféle színű puding rétegnek köszönheti, ami a négy lap közé kerül. A recept egyszerű, elkészítése kicsit hosszadalmas, de a végeredmény fenséges.

színeske sütemény

Színeske sütemény receptje

Hozzávalók 28 x 40 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 40 dkg liszt,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 db egész tojás,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csipet só,
  • 1 mokkáskanál vaníliás cukor.

A krémhez:

  • 9 dl tej,
  • 9 evőkanál cukor,
  • 15 dkg margarin,
  • 3 mokkáskanál vaníliás cukor,
  • 40 g csoki puding,
  • 40 g vanília puding,
  • 40 g puncs puding.

A tetejére:

  • 18 dkg étcsokoládé,
  • 2 evőkanál étolaj.

Színeske sütemény elkészítése

  • Először a pudingokat készítem el, így lesz idejük kihűlni, amíg a tészta elkészül.
  • A pudingokat felfőzzük a cukros (pudingonként 3 evőkanál) tejben (pudingonként 3 dl), majd melegen beletesszük a margarint (pudingonként 5 dkg) és elkeverjük.
  • Összedolgozzuk a tésztához az alapanyagokat.
  • Az olajozott, lisztezett tepsi hátulján 4 lapot sütünk. A tepsim mérete 28 x 40 cm.
  • A kihűlt lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel. A fotón az alsó a puncs pudingos, középen van a csokis, míg legfelül a vanília pudingos krém.
  • A tetejére csokimáz kerül. Ehhez az étcsokit az étolajjal gőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük