Görögsaláta készítése

A görögsaláta az egyik nyári kedvencem. Az az étel, amibe paradicsom vagy uborka van, számomra verhetetlen a nyári hőségben. Ha ráadásul a kettő együtt van, na az már az igazi kánaán. A görögsaláta elkészítése nem igényel semmiféle főző tudományt, ugyanakkor a natúr és grillezett húsok mellé nagyon jól passzol a tele vitaminos saláta. Kerti partikhoz is ideális.

 

Görögsaláta készítése

 

A görögsalátát szokás görög parasztsalátának is hívni és nem tévesztendő össze a görögök másik kedvenc salátájával, a joghurtos tzatzikivel.

Görögsaláta hozzávalói

  • 1/2 kg paradicsom,
  • 1 kígyóuborka, vagy 3-4 közepes méretű hagyományos uborka,
  • 2 fej lilahagyma, de lehet vöröshagyma is,
  • 25 dkg feta sajt vagy gomolya,
  • 10 dkg fekete olajbogyó,
  • 1 dl olivaolaj,
  • 1 citrom leve,
  • só,
  • bors,
  • 1 csipet majoránna.

 

Görögsaláta elkészítése

  • a megmosott paradicsomokat cikkelyekre vágom,
  • a kígyóuborkát megmosom, ezt hámozni nem kell,
  • nyáron én szívesebben készítem hagyományos uborkából, (talán azért is mert az megterem Anyukám kertjében és tudom, hogy bió, nem agyon vegyszerezett) ezeket meghámozom,
  • az uborkát vékony szeletekre vágom,
  • a hagymát karikákra vágom,
  • a feta sajtot nagyobb kockákra darabolom,
  • a felszeletelt hozzávalókat salátás tálba teszem,
  • hozzáadom a jól lecsepegtetett olajbogyót,
  • a marinádhoz (öntet) az olivaolajat jól elkeverem a citromlével, sóval, borssal és a majoránnával,
  • a marinádot ráöntöm a zöldségekre,
  • óvatosan megkeverem,
  • néhány percre a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

 

Nagyon jól illenek hozzá a grillezett és natúr húsok, de akár barna kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Vendégváráshoz is kitűnő, például a csirke gyros mellé.

Csirkemell gyros vendégváráshoz – videó

  • 41
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 41
  •  
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 + 18 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás