Görögsaláta készítése

A görögsaláta az egyik nyári kedvencem. Az az étel, amibe paradicsom vagy uborka van, számomra verhetetlen a nyári hőségben. Ha ráadásul a kettő együtt van, na az már az igazi kánaán. A görögsaláta elkészítése nem igényel semmiféle főző tudományt, ugyanakkor a natúr és grillezett húsok mellé nagyon jól passzol a tele vitaminos saláta. Kerti partikhoz is ideális. És milyen egyszerű a görögsaláta készítése!

Görögsaláta készítése

A görögsalátát szokás görög parasztsalátának is hívni és nem tévesztendő össze a görögök másik kedvenc salátájával, a joghurtos tzatzikivel.

Görögsaláta hozzávalói

  • 1/2 kg paradicsom,
  • 1 kígyóuborka, vagy 3-4 közepes méretű hagyományos uborka,
  • 2 fej lilahagyma, de lehet vöröshagyma is,
  • 25 dkg feta sajt vagy gomolya,
  • 10 dkg fekete olajbogyó,
  • 1 dl olivaolaj,
  • 1 citrom leve,
  • só,
  • bors,
  • 1 csipet majoránna.

Görögsaláta készítése

  • a megmosott paradicsomokat cikkelyekre vágom,
  • a kígyóuborkát megmosom, ezt hámozni nem kell,
  • nyáron én szívesebben készítem hagyományos uborkából, (talán azért is mert az megterem Anyukám kertjében és tudom, hogy bió, nem agyon vegyszerezett) ezeket meghámozom,
  • az uborkát vékony szeletekre vágom,
  • a hagymát karikákra vágom,
  • a feta sajtot nagyobb kockákra darabolom,
  • a felszeletelt hozzávalókat salátás tálba teszem,
  • hozzáadom a jól lecsepegtetett olajbogyót,
  • a marinádhoz (öntet) az olivaolajat jól elkeverem a citromlével, sóval, borssal és a majoránnával,
  • a marinádot ráöntöm a zöldségekre,
  • óvatosan megkeverem,
  • néhány percre a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Nagyon jól illenek hozzá a grillezett és natúr húsok, de akár barna kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Vendégváráshoz is kitűnő, például a csirke gyros mellé.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük