Pita készítése házilag

A pita készítése házilag is megoldható. Az arab, török és görög konyha lapos kenyerét nálunk is sokan szeretik. A gyros fontos kelléke egyszerű mártogatókkal (pl. csicseriborsó- vagy cukkinikrém), szószokkal is nagyon finom. 

 

pita

Pita hozzávalói

  • 3 csésze liszt,
  • 1 és egy fél teáskanál só,
  • 1 evőkanál cukor vagy méz,
  • 1 csomag élesztő,
  • 1 és egy negyed csésze víz,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • kevés olívaolaj a megkenéshez

Pita eelkészítése

  • egy tálban keverjük össze a hozzávalókat,
  • gyúrjuk legalább 10 percig,
  • ha esetleg túl száraz lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá, de csak annyit, hogy gyúrható tésztát kapjunk,
  • kenjük be vékonyan olajjal,
  • tegyük meleg helyre pihenni, keleszteni,
  • ha megkelt, osszuk 8 részre,
  • majd minden gombócot gyúrjunk át,
  • és ismét kelesztjük,
  • miután megkelt, lisztezett felületen kb 2-3mm vastagra nyújtjuk,
  • előmelegített sütőben kőlapon, ha ez nincs, akkor a tepsit megfordítva, annak alján sütjük.

Csicseriborsó krém egyszerűen

Csirkemell gyros vendégváráshoz – videó

Cukkinikrém készítése egyszerűen

  • 60
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 60
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 13 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás