Mennyei karácsonyi pöfeteg

A karácsonyi pöfeteg kívül ropogós, belül puha karácsonyi édesség. Csokis és mézeskalács-fűszeres íze jól illik az ünnephez, és nem mellesleg, nagyon jól mutat a kekszes tálon.

Karácsonyi pöfeteg

Mennyei karácsonyi pöfeteg receptje

Veronika ismét egy szuper mézeskalács fűszeres süteményt osztott meg velünk, ami eddig nem szerepelt a hasonló sütemények sorában. Mézeskalácsnak nem hívhatjuk, hisz nincs is benne méz. A csokis keksz kategóriába azért talán belefér.

Hozzávalók – 40 darabhoz

  • 150 g liszt,
  • 1/2 csomag sütőpor (6-7 gramm),
  • 60 g kakaópor,
  • 200 g cukor,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • 60 g hideg margarin,
  • 2 db tojás,
  • ízlés szerint porcukor a hempergetéshez.

Karácsonyi pöfeteg elkészítése

  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.
  • Belereszeljük a citrom héját, valamint hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket.
  • Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, majd a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk.
  • Egyneművé gyúrjuk.
  • Mikor összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  • Egy óra elteltével a tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és jó alaposan meghempergetjük őket a porcukorban.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a formákat, egy picit benyomjuk a tetejüket, egymástól kellő távolságnyira helyezzük, mert nőni fognak sütés közben.
  • 200 oC-on 10-12 percig sütjük, majd a tepsin kicsit hűlni hagyjuk.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

További hasonló receptek

A kekszek hétköznapjaink apró megédesítői. Hosszan elállnak és egy-két darabot bekapva is rögtön szebbnek látunk mindent. Az egyben ropogós és omlós desszert tökéletes kiegészítő akár egy csésze kávé, tea vagy forró csokoládé mellé is. Reményeim szerint legjobb édeskeksz receptek válogatásom a te tetszésed is elnyeri és kedvet kapsz meglepni a családot egy kis kényeztető keksszel.

Azonnal puha mézes puszedli receptet kaptunk olvasónktól. A finom apró sütemény tetejére dió, fehérmáz vagy csokimáz is kerülhet, ami még izgalmassabbá varázsolja az azonnal fogyasztaható, hosszan elálló és sokáig puha mézes sütemény ízét.

A kókuszos álom süti nem véletlenül kapta a nevét. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: csak összekavarod, sütőbe dobod, és kész! Fémdobozban sokáig elállna, márha adnánk neki esélyt…

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük