Mennyei karácsonyi pöfeteg

A karácsonyi pöfeteg kívül ropogós, belül puha karácsonyi édesség. Csokis és mézeskalács-fűszeres íze jól illik az ünnephez, és nem mellesleg, nagyon jól mutat a kekszes tálon.

Karácsonyi pöfeteg

Mennyei karácsonyi pöfeteg

Veronika ismét egy szuper mézeskalács fűszeres süteményt osztott meg velünk, ami eddig nem szerepelt a hasonló sütemények sorában. Mézeskalácsnak nem hívhatjuk, hisz nincs is benne méz. A csokis keksz kategóriába azért talán belefér.

Hozzávalók – 40 darabhoz

  • 150 g liszt,
  • 1/2 csomag sütőpor (6-7 gramm),
  • 60 g kakaópor,
  • 200 g cukor,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • 60 g hideg margarin,
  • 2 db tojás,
  • ízlés szerint porcukor a hempergetéshez.

Elkészítés

  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.
  • Belereszeljük a citrom héját, valamint a mézeskalács fűszerkeveréket.
  • Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, majd a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk.
  • Egyneművé gyúrjuk.
  • Mikor összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  • Egy óra elteltével a tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és jó alaposan meghempergetjük őket a porcukorban.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a formákat, egy picit benyomjuk a tetejüket, egymástól kellő távolságnyira helyezzük, mert nőni fognak sütés közben.
  • 200 C fokon 10-12 percig sütjük, majd a tepsin kicsit hűlni hagyjuk.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × 3 =