Mennyei karácsonyi pöfeteg
A karácsonyi pöfeteg kívül ropogós, belül puha karácsonyi édesség. Csokis és mézeskalács-fűszeres íze jól illik az ünnephez, és nem mellesleg, nagyon jól mutat a kekszes tálon.
Mennyei karácsonyi pöfeteg
Veronika ismét egy szuper mézeskalács fűszeres süteményt osztott meg velünk, ami eddig nem szerepelt a hasonló sütemények sorában. Mézeskalácsnak nem hívhatjuk, hisz nincs is benne méz. A csokis keksz kategóriába azért talán belefér.
Hozzávalók – 40 darabhoz
- 150 g liszt,
- 1/2 csomag sütőpor (6-7 gramm),
- 60 g kakaópor,
- 200 g cukor,
- 1 db citrom reszelt héja,
- 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
- 60 g hideg margarin,
- 2 db tojás,
- ízlés szerint porcukor a hempergetéshez.
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot.
- Belereszeljük a citrom héját, valamint a mézeskalács fűszerkeveréket.
- Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, majd a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk.
- Egyneművé gyúrjuk.
- Mikor összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
- Egy óra elteltével a tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és jó alaposan meghempergetjük őket a porcukorban.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a formákat, egy picit benyomjuk a tetejüket, egymástól kellő távolságnyira helyezzük, mert nőni fognak sütés közben.
- 200 C fokon 10-12 percig sütjük, majd a tepsin kicsit hűlni hagyjuk.
Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!