Azonnal puha mézes puszedli receptje
Azonnal puha mézes puszedli receptet kaptunk olvasónktól. A finom apró sütemény tetejére dió, fehérmáz vagy csokimáz is kerülhet, ami még izgalmassabbá varázsolja az azonnal fogyasztaható, hosszan elálló és sokáig puha mézes sütemény ízét.
![többféle azonnal puha mézes puszedli tányéron](https://balkonada.hu/wp-content/uploads/2023/11/mezes-puszedli-600x542.jpg)
Azonnal puha mézes puszedli receptje
Karácsony közeledtével előkerülnek a mézes sütemények receptjei. Nálunk például a mézes krémes és a ropogós mézeskalács a sláger.
Na de nézzük, hogy készül az azonnal puha mézes puszedli!
Hozzávalók
- 13 dkg vaj vagy margarin,
- 45 dkg liszt,
- 1 púpozott kanál szódabikarbóna,
- 1 teáskamál mézeskalács fűszerkeverék,
- 2 kávéskanál őrölt fahéj,
- 2 kávéskanál ánizs,
- csipet só,
- 20 dkg porcukor,
- 1 citromhéja és leve,
- 1 narancs héja,
- 3 tojás sárgája,
- 4 evőkanál tejföl,
- 13 dkg olvasztott méz,
- 1 felvert tojás a tetejére,
- apróra vágott dió a tetwjére
Azonnal puha mézes puszedli elkészítése
- a 13 dkg vajat vagy margarint elmorzsoljuk a 45 dkg lisztben,
- hozzáadunk egy púpozott kanál szódabikarbónát, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket, 2 kávéskanál őrölt fahéjat, 2 kávéskanál ánizst, csipet sót, 20 dkg porcukrot, egy citromhéját és levét, valamint egy narancshéját.
- jól összekeverjük,
- majd teszünk hozzá 3 tojás sárgáját, 4 evőkanál tejfölt és 13 dkg olvasztott mézet. A nméz nem legyen meleg, csak langyos,
- alaposan összedolgozzuk.
- ne ijedjünk meg, egy kicsit ragacsos lesz,
- legalább 2 órára hűtőbe tesszük, de akár 1 éjszakára is bent maradhat,
- a pihenő idő letelte után csak formázni kell,
- Kb. 2 cm átmérőjű golyókat gömbölygetünk,
- sütőpapírra rakjuk, kb 2,5 cm távolságra egymástól,
- lekenjük 1 felvert tojással és apróra vágott dióval díszítjük.
- ha a kihűlés után habozzuk vagy csokizzuk, akkor nem kell megkenni tojással.
- 180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. Nem kell túlszárítani. Azonnal puha és nagyon finom.
Nagyon köszönjük a receptet a Bedi Istvánnénak!